2016. május 31., kedd

Kozmikus Közzététel - II/7.

AZ ŐSI MARS MARADVÁNYAI – Ebben az epizódban a németek marsi bázisairól tudhatunk meg részleteket. Corey titkos űrprogramokban szerzett személyes tapasztalatai alapján megismerhetjük a Marson uralkodó körülményeket, az intelligens civilizációk által hátra hagyott építményeket és romokat illetve a híres Mars-arcról is szó esik. A nyilvánosság számára idáig ismeretlen részleteket tudhatunk meg a Mars bolygó élővilágról, geológiájáról, és holdjairól, továbbá betekintést nyerhetünk a nácik kolonizálási törekvéseinek kezdeti szakaszába, amikor is a számukra ismeretlen égitesten számos nehézséggel kellett szembenézniük.


A németek tehát végül is eljutottak a Mars bolygóra. A korábbiakban már nagyon sok fontos kérdésre választ kaphattunk, többek között arra, hogy műemlékek találhatók a Holdon és a Marson. Úgyhogy most szeretnénk belemélyedni kicsit, hogy milyen kapcsolat lehet e műemlékek között, mivel a németek mindkét helyen megtalálták ezeket. Ez segíthet nekünk megérteni, hogy valójában mit is csináltak a németek a Marson. Az egész epizódot ennek a témának fogjuk szentelni. Corey, az előző epizódban arról beszélgettünk, hogy a németek hogyan fedezték fel a Holdat és hogyan alapozták meg az ottani jelenlétüket. Hogyan fest mindez az ősi építő faj vonatkozásában? Találtak-e a Holdon olyan romokat, amik ehhez az ősi építő fajhoz köthetők?

Igen. A Naprendszerben mindenfelé megtalálhatók olyan építmények romjai, amik az ősi építő fajtól származnak. Sőt, a Földünk felszíne alatt is találhatunk ilyeneket.

Milyen ősi építő fajhoz köthető romokat találtak a németek a Holdon?

A legfontosabbak talán, amelyek érdekelhetik a nézőket, azok az építmények, amelyek nagyon magas lények számára készültek. Hatalmas belmagasságú helyiségeket, igazán magas boltíveket és ajtónyílásokat találtak bennük.

Mekkorák lehettek ezek a lények?

Az ott talált kőből készült ülőalkalmatosságok és ajtónyílások mérete alapján kb 18-25 méteres magasságúak lehettek.

Na és hogy néztek ki ezek a kőből készült ülőhelyek?

Amikor a titkos űrprogramok emberei megtalálták, akkor csak "trónszékeknek" nevezték őket, de valójában nem azok voltak. Egész sornyi ilyen szék volt a falak mentén, és a terem közepe felé néztek. Talán a kastélyokban található trónteremhez lehetne hasonlítani.

Kinézetre az ülőhelyek kialakítása, faragása egyszerű, gyakorlatias jellegű volt, vagy pedig volt valamiféle díszítés is rajtuk? Hogyan néztek ki pontosan?

Valamikor volt rajtuk írás és valamilyen jelek, de valaki, ki tudja milyen okból kifolyólag, megpróbálta eltávolítani, eltüntetni róluk ezeket. Ugyanez igaz az épületekben talált más struktúrákra is, az összes írásjelet, karaktert, vagy képet réges-régen eltávolította róluk valaki. Van az a mondás, hogy "a történelmet a győztesek írják". Nagyon valószínű, hogy több ezer évvel később egy másik földönkívüli csoport költözött ezekbe az épületekbe és eldöntötte, hogy "ők akarják írni a történelmet, és azt akarják, hogy istenekként ismerjék őket". Így aztán letörölték az ősi építő fajtól származó írásokat és jeleket.

Ezek a trónszékek olyanok voltak, mintha a sziklából vájták volna ki őket, mint mondjuk itt a Földön a Rushmore-hegy esetében? Vagy ezek inkább belső szobák voltak?

Belső szobák voltak, és nagyon fejlett technológiával készíthették őket, mivel a kialakításuk során nyilvánvalóan manipulálták az anyagot. Teljesen világos, hogy az anyag manipulációjával alakították ki ezeket a helyiségeket.

Le tudnád írni a számunkra, hogyan néznek ki ezek a szobák? Olyan, mintha egy kupolát látnánk, vagy esetleg hegy oldalába vagy a talajszint alá építették? Hol helyezkednek el ezek a szobák, és egyáltalán hogyan lehet bejutni a belsejükbe?

Ezek többnyire betemetett építmények, amit belepett a holdpor és a Hold felszínébe becsapódó meteorok következtében mára csak romos állapotban maradtak meg. Ezek az építmények nagyon hosszú ideje ott vannak, de először ki kellene őket ásni, mivel kb csak 10%-uk látszik ki a felszínen, és nagy részük még nincs felfedezve. Igazából először a teljes épületet ki kellene ásni. Valóságos ásatást kellene végezni, hogy a belsejüket fel lehessen deríteni.

A Hold felénk néző oldalán vagy a sötét oldalán találhatók ezek az épületek?

Mindenhol megtalálhatók, és nem csak a Holdon, hanem mindenfelé a Naprendszerünkben.

Külsőre négyzet alakúak, vagy inkább íveltek? Mi volt az a forma, amiről a titkos űrprogram emberei felismerték, hogy ez az ősi építő faj építménye, és nem csak egy szabálytalan alakzat a Hold felszínén?

Mindenféle alakúak voltak, többféle állapotban maradtak fenn és különböző anyagokból készültek, beleértve a korábban már említett átlátszó alumínium ötvözetet. Az épületek jó része átlátszó anyagból lett felépítve.

Ez azt jelenti, hogy amikor megtisztították a kőzettörmeléktől, akkor át lehetett látni a falakon?

Így van.

Richard C. Hoagland már korábban rengeteget beszélt arról, hogy szerinte üvegdómok találhatók a Holdon, és ezeknek a belsejében olyan légkör lehet, ahol növények és fák nőhetnek. Találkoztál-e bármiféle bizonyítékkal az „üvegkupolákra” vonatkozóan?


Mindenfelé üvegstruktúrákat találtak a Holdon. Üvegdómokat és üvegtornyokat, a legtöbbjüket viszont valamikor a múltban lerombolták.

Kik tehették ezt?

A kérdés inkább az, hogy mitől pusztultak el ezek az épületek. Lehet, hogy valamilyen katasztrófa következett be. Nagyon sok olyan dolgot hagytak hátra a Holdon, amik egy nagy háborúra engednek következtetni. Nagyon sok minden van ott, ami sokkal korábbról származik. Az időintervallumok, amikről itt szó van, egészen elképesztőek. És azoknak a csoportoknak és fajoknak a száma is, akik különböző csecsebecséket és építményeket hagytak a Holdon, legalább ennyire elképesztő.

Beszéljünk egy kicsit a Holdon és Marson találtak közötti esetleges párhuzamokról. Amikor a német tudósok eljutottak a Marsra, találtak-e a Holdon található struktúrákhoz hasonló építményeket?

Igen. Az ősi építő faj és más fajok az idők során eljutottak a Naprendszerünkbe és harcoltak az irányítás megszerzéséért. Ellenőrzésük alá vonták, majd elveszítették, majd újra megszerezték, majd évezredek múlva újra visszajöttek. A történelemnek ez a mintázatát, számos különböző kultúra és civilizáció alakította hosszú-hosszú évezredeken keresztül. Építményeiket a Naprendszerünkben járva bárhol meg lehet találni. A Naprendszerünk valójában teli van ősi régészeti lelőhelyekkel.

Említetted korábban, hogy a Naprendszer mellett van egy meglehetősen nagy portál, ami más galaxisokba vezet.

Egy egész portálrendszer van, amin keresztül utazni lehet az univerzumban és amely része egy Kozmikus Hálózatnak (a titkos űrprogramokban legalábbis így neveztük). A mi Naprendszerünk egy sokak által áhított területen fekszik, ugyanis egy intergalaktikus kapu közelében helyezkedik el. És igen, ez a portálrendszer kiterjed, nemcsak más galaxisokba, hanem más naprendszerekbe is saját a galaxisunkon belül.

Ez alapján lehet azt mondani, hogy a Naprendszerünket jobban érintette a kolonizálás és gazdagabb történelme van, mint mondjuk más civilizációknak, akik a galaxis "vidékibb" területein élnek, szemben a mi "nagyvárosi", forgalmas környékünkkel?

Korábban már tettem rá utalást, hogy az egész Naprendszerünk olyan, mintha egy oázis lenne a kozmikus selyemúton.

A NASA nemrégiben előállt egy friss felvetéssel, miszerint a Marson valamikor egy másfél mérföld mély óceán lehetett, amely a bolygó felszínének csaknem felét elfoglalhatta, mondjuk az északi féltekét. Legalábbis a NASA szerint. Szerinted miért állíthatják ezt?

Azt gondolom, hogy az emberi tudatosságban elértünk egy olyan ponthoz, amikor eléggé nevetségessé válik már mindenféle próbálkozás arra, hogy elrejtsék azt, amit ha a Marsra nézünk, a saját szemünkkel is láthatunk. Már rengetegen készítettek műholdképeket a Földről és a Marsról, aztán fogták a két képet, egymás mellé tették és bebizonyították, hogy e két bolygón geológiailag nagyon hasonló aktivitás zajlik.


Találkoztál olyan információkkal a titkos űrprogramban töltött szolgálatod alatt, ami alapján a Mars valaha földszerű bolygó lehetett?

Igen.

Korábban utaltál rá, hogy az Aszteroida-öv valamikor egy elpusztult bolygó maradványaiból keletkezett. Hoagland és más kutatók szerint, a Mars eredetileg ennek a bolygónak az egyik holdja volt.

Az okostömbök információi alapján a Mars valaha egy szuperföld műholdja volt, amely azon a területen helyezkedett el, ahol most az Aszteroida-övet látjuk.

Abban az időben a Mars vízbolygónak számított, óceánokkal a felszínén?

Óceánjai voltak és nagyon vastag légköre, amely felrobbant, méghozzá ugyanannak az eseménynek a következtében (vagyis a szuperföld pusztulásakor), amely megváltoztatta a bolygó pályáját és létrehozta az Aszteroida-övet.

Ha megnézzük néhány csillagász munkáját, többek közt Thomas Van Flandern-ét, aki a "felrobbant bolygó elméletét” vallotta, akkor azt láthatjuk, hogy a Mars bolygónak legalább a fele teli van kráterekkel. A másik fele viszont meglehetősen simának tűnik. Szerinted az, hogy a felszínnek csak az egyik oldala ennyire sérült, attól lehet, hogy aszteroidák találták el a Marsot? Láttál valamilyen bizonyítékot, ami ezt támasztaná alá?


Igen, és akkor most egy picit menjünk is bele a részletekbe. A Mars felszínének egyik fele ún. sokkolt kvarcot és üledéket tartalmaz.

Egy bizonyos esemény bekövetkezése miatt a bolygó egyik fele pozitív töltéssel rendelkezik, a másik fele pedig negatív töltésű, és ezért maga a bolygó valójában egy hatalmas kondenzátornak tekinthető.

Szóval, van egy bolygónk, ami valamikor hatalmas óceánokkal rendelkezett, lakható volt és volt egy holdja, ami a katasztrófa bekövetkezte után később a Mars lett, amely szintén lakható volt. Találtál-e bármilyen bizonyítékot arra, hogy a két bolygón egymással ellentétben álló civilizációk éltek, vagy pedig mindkét égitesten ugyanazon civilizáció tagjai élhettek?

Mindenféle lényeges tudományos információt láttam ezzel kapcsolatban, viszont ez az a pont, ahol elkezdenek bejönni azok a vallási vonatkozások is, amiket a titkos földi kormányzat szindikátusai és az illuminátusok hisznek arról, hogy mi is történhetett valójában. Mindenféle mítoszt és ötletet kitaláltak arra, hogy mi és hogyan történhetett, és legalább annyira buzgón hisznek ezekben, mint ahogy egyesek a vallási meggyőződéseikben.

Kicsivel korábban említetted a Hold felszíne alatt talált épületeket, amikben trónszékek voltak. Azt mondtad, valamilyen módon igyekeztek eltüntetni róluk az írásjeleket. Találtunk ehhez hasonló, az ősi építő fajhoz tartozó építményeket a Marson is?

Mindenfelé találtunk ilyeneket, és tűnik, hogy valakik ezekről is megpróbálták eltüntetni a jeleket.

Elképzelhető, hogy ezeket még akkor építették, mielőtt ez a szuperföld felrobbant volna és a Marson még óceánok voltak?

Erre már nem emlékszem pontosan és nem szeretnék találgatásokba sem bocsátkozni, de úgy tűnik, hogy valóban akkor építhették őket.

Hány épület lehet a Marson? Hány olyan lehet, ami arról tanúskodik, hogy fejlett civilizációk éltek ott?

A legtöbbje ezeknek a felszín alatt található, vagy pedig súlyosan sérült állapotban van. A Mars felszínén úgy tűnik, hogy egy hatalmas katasztrófa söpört végig. Olyan, mintha egy lökéshullám ment volna körbe-körbe a bolygón. A domborzata teljesen szétzilálódott, egymerő nagy romhalmaz az egész.

Beszéljünk most egy kicsit Cydoniáról, arról a területről, amiről Richard C. Hoagland szokott beszélni, hiszen ez az a körzet, ahol a híres Mars-arc található, és úgy tűnik, hogy egy 5 oldalú piramis is található a közelében.


Láttam azokat a piramisokat...

Hogy érted azt, hogy láttad? Képeken mindannyian láttuk már őket...

...nem-nem, én úgy értem, hogy átrepültem a piramisok felett és saját szememmel láttam őket. Részben már belepte a por meg a törmelék. Maga a piramis kicsit nagyobb is, mint ahogy az emberek gondolnák, pont amiatt, mert belepte a por és nem látszik az egész építmény. Ugyanakkor viszont a Mars-arcot nem láttam. Vagy nem pontosan arra repültünk, vagy pedig nem is létezik ez a Mars-arc... Én mindenesetre nem láttam ezt az arcot ott.

Emlékszem rá, hogy Daniel, az informátorom említette, hogy látott egy fotót, amin integető űrhajósok állnak a marsi piramis mellett és hogy a piramis falai nagyon éles szögben emelkednek az ég felé. Tehát lényegében meg tudod erősíteni, hogy ez valóban egy piramis.

Így van.


OK. Szóval azt mondod, hogy németek lassan eljutottak a Holdra, az Aszteroida-övbe, majd a Marsra. Mennyi időbe telt ez nekik? Egyszerre sikerült mindhárom helyre eljutniuk, vagy milyen időperiódusokra kell gondolnunk?

Először a Holdra mentek, majd ezt követően a Marsra. Sokáig sikertelenül kísérleteztek egy bázis felépítésével a Holdon, majd amikor ez összejött, csak azután mentek a Marsra. Ott is felépítettek egy ideiglenes bázist, majd pedig később egy nagyobb támaszpontot is felhúztak.

Itt álljunk meg egy picit, hiszen ekkor még nem létezett a NASA. Pontosan mikor értek a németek a Marsra?

Az 1930-as évek végéről, 40-es évek elejéről beszélünk.

Kereshettek valamit kifejezetten régészeti célokból?

Amennyit én tudok, az alapján egyszerűen csak olyan területeket kerestek, amin bázisokat építhetnek távol a Föld bolygótól. Főként olyan területeket kerestek a Földön is, amik barátságtalan, zord környezetnek számítottak és nem voltak könnyen elérhetők az átlagos földi civilizáció tagjai számára.

Hogyan voltak képesek belélegezhető oxigént biztosítani a légi járműveiken? Ez a földönkívüliektől kapott technológiáknak volt köszönhető?

Igen, néhány ilyen technológiát a szupertengeralattjáróikban fejlesztettek ki. Ekkorra már kifejlesztették a szénkeféket és zártláncú oxigén-ellátó rendszerük volt és ezek már jó ideje fejlesztés alatt álltak. De minderre végül a földönkívüli csoportokkal való együttműködés után került sor, amikor már nem csak az elektrogravitációs utazáshoz szükséges technológiával rendelkeztek, hanem képesek voltak mesterséges gravitációt is létrehozni és olyan szinten irányításuk alá vonni a körülményeket, hogy azzal már biztonságban érezhették magukat annyira, hogy el merjék hagyni a Földet.

A Földről egyenes úton mentek a Marsra, vagy volt valamilyen űrállomásuk közte?

A Földről először a Holdra mentek, és aztán onnan indultak tovább a Marsra.

Mennyi időt vett igénybe maga az út? A 30-as évek technológiájával mennyi idő alatt érhettek a Holdról a Marsra?

Nem tudom pontosan, talán néhány óra lehetett.

Ma már ez bizonyára gyorsabban mehet...

Ez ma már csupán percek kérdése.

Vizsgáljuk most meg egy kicsit a Mars felszínét. Néhány kutató, köztük Hoagland is, az mondja, hogy az eredeti Viking leszállóegység kameráján a vörös szín arányát megnövelték, a képeket "bepirosították" és hogy igazából a marsi ég nem vörös, hanem pont olyan kék, mint itt a Földön.

Igen, a képekre vörös szűrőt tettek, ugyanakkor azt is meg kell értenünk, hogy a Mars egy nagyon dinamikus bolygó. Vannak időszakok, amikor a levegőben lévő por miatt az égbolt valóban vörös, különösen az egyenlítő közelében fekvő területeken. Ahogy a sarki területekhez közelítesz, úgy lesz egyre kevesebb a vörös por a levegőben. Sarki fényt is láthatsz arrafelé. Néha rózsaszínes az ég, a napszaktól függően, hogy napfelkelte vagy naplemente van. De napközben egy kicsit lilás is lehet az égbolt, és időnként a légkörben zajló viharok miatt a szálló vörös homok vörösre festi a teljes látóhatárt.


A Marson bárhol tudnánk lélegezni?

Nem ajánlatos akárhol megpróbálni a lélegzést. Az északi és déli területek környékén könnyebben lehet lélegezni, de ott is nagyon kevés a levegő. Kb olyan, mint a Mount Everest tetején. A légköri nyomás nagyon alacsony. Könnyű védőruházatra, és egy légzőkészülékre lenne szükséged.

Érdekes. Korábban említetted, hogy a Holdon számos különböző faj él. Találhatók-e a Mars körül olyan műholdak, vagy telepített fegyverrendszerek, amikből lőnének ránk, ha megpróbálnánk eljutni a bolygóra? A németek simán leszálltak a Marson, vagy ott is találkoztak némi ellenállással?

Nem tudok arról, hogy ellenállásba ütköztek volna. Azt hiszem, akkorra már erős szövetségben álltak azokkal a csoportokkal, akik amúgy lőhetek volna rájuk, vagyis a szövetségeseik megengedték a németeknek, hogy letelepedjenek. Van két kisebb holdja a Marsnak, a Phobos és a Deimos. És ezenkívül rengeteg modern műhold található a Mars körül és néhányukra fegyverrendszerek is vannak telepítve.

Tényleg? Műholdak, amiket a modern emberek építettek?

Igen, olyan emberek, akik a Marson laknak.

Olyanok, akik itt a Földön születtek, majd "kivándoroltak" a Marsra, és ők építették a műholdakat?

Ezek valószínűleg a Földön született emberek leszármazottai... Sokan közülük az érkező német csoportok tagjainak leszármazottai, akik kolóniákat állítottak fel a Marson és később, miután a németek összeálltak az USA katonai-ipari komplexumával ez kiterjedt. Ezek a kolóniák egyre csak terjeszkedtek a Mars bolygón. Szóval mára az ott élő emberek nagy része a kezdeti német kolóniák lakóinak leszármazottja.

Térjünk vissza egy kicsit, mert az előbb említetted a Mars holdjait, a Phobos-t és a Deimos-t. Néhányak számára, akik tanulmányozták a Marsról szóló információkat, már bizonyára ismerős lehet az a tény, hogy ezek a holdak túl közel vannak a bolygójukhoz és túl gyorsan mozognak a pályájukon. Néhányan azt is mondják, hogy a rajtuk látható jelek alapján ezek belülről üregesek. Szóval, mi lehet az igazság a Phobos-szal és a Deimos-szal kapcsolatban? Pusztán holdak, vagy van még valami más is ott?

A Phobos egy összenyomódott gömb.


Tényleg? Tehát eredetileg tökéletes gömb alakja volt?

Igen, valamikor ez egy gömb volt. Ezen kívül az egyik végén van egy nyílás, egy bejárat...

Hát, ezt nem nagyon láthatjuk a NASA képein.. Photoshoppal ki szokták retusálni?

Nem igazán néztem a NASA képeit, de azt tudom, hogy a NASA valami elképesztő mértékben retusál fotókat a Marsról, a Holdról és más égitestekről. Szóval el tudom képzelni, hogy sok más dolog is lehet még a Phobos-szal kapcsolatban, amit nem engednek látni.

Ami a másik furcsa dolog a Phobos esetében, azok a hatalmas, kiterjedt párhuzamos vonalak, amik ugyanabba az irányba futnak. És aztán jönnek más vonalak, amik 90 fokban metszik ezeket.

Igen, olyanok, mintha hegygerincek lennének.


Szerinted mik lehetnek azok?

A Holdunk – bár ez is egy teljesen külön történet lehetne – egy mesterséges képződmény. Ennek a szuperstruktúrának a tetejét több száz méter vastagon törmelék és meteorpor fedi, ami hosszú évezredek során került rá. A Phobos-nak is saját gravitációs mezeje van, ami törmeléket vonz a felületére, és ez alatt található maga a szuperstruktúra.

Eredetileg a németek mutattak valami érdeklődést a Phobos iránt? Hogyha valóban van egy lyuk rajta, amibe be lehet repülni, megpróbálkoztak ezzel, amikor először arra jártak?

Nem láttam semmifél feljegyzést arról, hogy érdekelte volna őket a Phobos.

És mi a helyzet a Deimos-szal? Azt mondod, a Phobos egy összenyomódott gömb, ami alapján én úgy gondolom, hogy belül üreges lehet. A Deimos vajon egy átlagos hold vagy valami más?

Nem olvastam semmilyen utalást arra, hogy mesterséges hold lenne. Elképzelhető, hogy természetes képződmény, ami egy régen bekövetkezett kataklizma következtében állt Mars körüli pályára.


Van-e folyékony víz a Mars felszínén, ami esetleg folydogál a bolygó bizonyos területein?

A Marsnak nagyon érdekes időjárási ciklusa van. Bizonyos időben a felszínen található jég megolvad és cseppfolyóssá válik, de ez nem tart túl sokáig. Nem találkoztam semmi olyan információval, hogy tavak vagy kisebb óceánok lennének ott jelenleg. A marsi szolgálatom alatt soha nem repültem át nagyobb víztömeg felett.

A németeknek voltak-e olyan terveik, hogy a Marson található anyagokból építsenek fel egy bázist?

Igen. Ahogy a Hold esetében is, úgy itt is azt tervezték, hogy odaszállítanak bizonyos mennyiségű alapanyagot, például meszet, és más anyagokat, amit össze kellett keverniük a helyben fellelhető alapanyagokkal ahhoz, hogy betont tudjanak előállítani, megkezdhessék az építkezést, felállítsák az épületet, megfelelő légnyomást alakítsanak ki benne és így az egész struktúra ideiglenes menedékként szolgálhat majd a számukra. Kellett néhány fordulót tenniük, hogy odavigyék a szükséges mennyiségű embert és alapanyagot mindehhez. Ez még a kezdeti időkben történt, csillagkapukon, portálokon keresztül utaztak. Kezdetben a portálokat csak alapanyagok szállítására használták, embereket nem tudtak ezen keresztül utaztatni.

Problémájuk lehetett az élő organizmusok szállításával? Talán kárt okozott bennük, vagy az életciklusukat érintette károsan?

Igen, kezdetben akik ezzel próbálkoztak, borzalmas halált haltak. És ez egészen addig így volt, amíg a földönkívüli csoportok segítségével rá nem jöttek, hogy hogyan is működhet ez megfelelően.

Melyik évben kezdték meg portálokon keresztül szállítani az anyagokat?

Legalább az 1930-as, 40-es évektől kezdődően már ismerték a módját a portálokon keresztül történő szállításnak.

Akkor ezt már jóval a Philadelphia-kísérlet előtt sikerült kifejleszteniük?

Igen, és mindenki láthatja, hogy milyen rosszul sült el az a kísérlet itt a Földön, amikor emberekkel próbálták ki.
Az 1950-es évektől lettek képesek arra, hogy embereket is szállítsanak portálokon keresztül, káros mellékhatások nélkül - amit, ha jól emlékszem „ideiglenes őrültnek” neveztek. Átteleportáltak a Marsra, és úgy tűnt, minden rendben van, majd néhány nap múlva az emberek egyszerűen megőrültek, ez volt az a bizonyos ideiglenes őrület. És a németek nagyon sok energiát fektettek abba, hogy – földönkívüli szövetségeseik segítségével - rájöjjenek arra, hogyan lehet ezt megfelelő módon kiküszöbölni.

Hihetetlen belegondolni, hogy építmények, piramisok voltak ott a németek Marsra lépése előtt. Újra akarták indítani ezeket, vagy inkább újakat akartak építeni?

Eleinte csak meg akarták vetni a lábukat a bolygón és feltérképezni magát a helyet. Az okostömbökön azt olvastam, hogy a németek adatokat gyűjtöttek a Mars földrajzáról. Ami információt erről láttam, az nagyon technikai jellegű volt, és ezek még gépelt papírokról származtak, legalábbis azok, amiket én láttam. Úgy tűnt, abban az időben még nem igazán high-tech módon tárolták az információkat.


Szóval azt mondod, hogy németek nem rendelkeztek az okostömbökhöz hasonló eszközökkel, de voltak adatok, földrajzi ismeretek, tervrajzok, amikről te már JPEG képeket láttál, és ezek beszkennelt változatok lehettek, mert az eredeti dokumentumok még írógéppel lettek begépelve.

Igen. És a régebbi fotók is 35 mm-es kamerával készülhettek.

Ezeken a képeken láttál-e érdekesnek tűnő romokat, amik ősi civilizációktól származhattak?

Igen, romokról készült képeket és hatalmas vulkánok felett készített légifelvételeket láttam. Az egyik ilyen például az Olympus Mons. (ez a Naprendszerünkben található legnagyobb ismert hegy).


Aztán lávafolyosókat, amelyek tízszer akkorák, mint a Földön találhatók. Ezek tökéletesen zártak és ideális terepként szolgálnak ahhoz, hogy a belsejükben lakható környezetet lehessen kialakítani. Lényegében tehát készen kapott bázisnak felelnek meg, éppen ezért nagyon kívánatosnak számítanak az ilyen területek. A németek is be akartak költözni lávafolyosókba, majd később aztán a Bolygóközi Vállalati Konglomerátum és a modern titkos űrprogram csoportok is törekedtek az ilyen területekben rejlő lehetőségek kihasználására. Ezek közül sok azonban már lakott volt, más civilizációk tagjai éltek bennük, akik vadul védték a területeiket.


Mit lehet tudni róluk? Hogy néztek ki és honnan származtak?

Van egy megállapodás ezen csoportok között. Az egyik csoport reptilián típusú, a másik pedig rovarszerű lényekből áll.
(Erről korábban már ejtettünk szót Randy Cramer és Simon Parkes kapcsán:

Azt mondod, ezek a lávafolyosók tízszer akkorák, mint a Földön. Pontosan mekkorák lehetnek? 8 km, 30 km, 80 km szélesek?

Ezek hatalmasak méretűek. A Földön lévő összes folyosó és barlang szinte törpének számít ezekhez képest. A vulkánok mérete például összefügg a Marson lévő gravitáció és a légköri nyomás mértékével. Ezért lehetnek ilyen hatalmasak ezek.


Tehát lehetnek akár 100-200 km magasságúak is?

Ezt nem tudom, találgatni nem szeretnék, mivel az okostömbökön nem találkoztam semmilyen erre vonatkozó egyértelmű adattal, hogy pontosan hány méteres magasságról beszélhetünk.

És ha itt a Földön több százezer ember elfér a földalatti városokban, akkor ezekben a marsi lávafolyosókban akár több millió ember is tartózkodhat?

Így van, több millió lény él ezekben a lávafolyosókban.

Wow. És mit csinálnak egyáltalán ott?

Egyszerűen csak élnek a saját életciklusuknak megfelelően. Megvan a saját civilizációjuk, a saját életmódjuk, társadalmuk. És emellett rendkívüli módon ragaszkodnak a területeikhez. Nem sokat tudok róluk. Sokan, akik biztonsági feladatokat láttak el a Mars felszínén, kapcsolatba kerültek ezekkel a lényekkel. Nekem viszont személyesen nem volt kapcsolatom velük. (Randy Cramer beszámolója viszont pontosan leírja, hogy kik is valójában ezek a lények:


A németekkel szemben mennyire voltak elutasítóak, mikor először odaértek?

Történt némi kapcsolatfelvétel ezekkel a lényekkel.

Nem akarták megszerezni tőlük a lávafolyosókat? Nem keveredtek harcba velük?

De. A németeknek az volt a terve, hogy bemennek és megszereznek néhányat e folyosók közül. És bizony csaták is zajlottak, amik egyáltalán nem végződtek jól a németek számára. A kezdeti bázisaik közül sokat elpusztítottak, egész bázisokat vesztettek e konfliktusok során és megölték a bázisok teljes személyzetét. Emellett sok esetben rosszul választották meg a területet a bázisaik felépítésre is. Építettek néhányat a marsi egyenlítő környékén, majd rá kellett jönniük, hogy a homokviharok – amelyek igen gyakran előfordultak – erős elektromos töltéssel rendelkeznek. Statikus elektromosság halmozódik fel a homokban, ráadásul vihar során ez teljesen felkavarodik és a szél ilyenkor őrült sebességgel fúj. Emellett a bolygó felszíne alatt található bizonyos ásványokban, kőzetekben – ahogy már említettem – korábbi korszakokban történt katasztrófák kristályosodást okoztak. Ennek hatására a bolygó egyik fele anódként, a másik fele pedig katódként szolgál. Így a felszínen, különösen a marsi egyenlítő környékén, a talaj elektromossággal töltődik fel. A probléma ilyenkor az, hogy a statikus elektromosság, a homok- és elektromos viharok hatására egy elektromos mező jön létre – és ez bizony a németek kezdeti időszakban épített marsi bázisaiban elpusztította az összes elektronikát.

Szóval, úgy tűnik, az egyenlítő környéke nem igazán jó választás bázisok felépítéséhez a Marson.

Kolóniát ott semmiképpen sem lehetett kialakítani. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy sikerült megoldaniuk a pajzzsal kapcsolatos problémáikat és így mára mégiscsak felépíthettek ott kolóniákat. Emlékszem, hogy amikor belerepültünk ilyen homokviharokba a Marson, semmilyen elektromos jellegű problémánk nem származott belőle. De abban az időben, amikor a németek először landoltak ott, hogy új területeket fedezzenek fel, ráeszmélhettek, hogy ez nem olyan hely, ahol igazán jó lenni, különösen nem azzal a technológiai felszereltséggel, amivel akkoriban rendelkeztek. Az elektromos viharok miatt tulajdonképpen szinte minden technológiájuk odaveszett. Később aztán rájöttek, hogy a sarki régiók - az északi és déli 20-ik szélességi fok felett és alatt - a leginkább lakható területek. És ezeken a területeken más csoportoknak is voltak már bázisaik. Szóval, kellett találniuk egy területet, amit kisajátíthattak és azon felépíthettek egy bázist. Sokan arra asszociálhatnak, hogy a mitológia szerint Mars a háború istene, és ez alapján bizony az ott élő csoportok mindegyike rendkívül harcias. Veszettül védik a területeiket, ez részét képezi a kultúrájuknak. Az egész helyzet olyan, mint amikor túl sok halat teszel az akváriumba. Ki kellett jelölniük a határokat és védelmezni azokat. A németeknek eltartott egy darabig, míg ezt sikerült véghezvinniük és sokáig nem is jártak túlzottan nagy sikerrel, kb egészen az 1950-es évek végéig, amikor már összedolgoztak az USA katonai-ipari komplexumával, és az amerikaiak teljes forráskészlete is mögöttük állt. Ezután kezdhettek csak igazán komolyan építkezni és valódi erővé válni a Marson, visszaszorítani a többi ott élő csoportot, kicsit úgy, ahogy a történelem során az amerikaiak tették az észak-amerikai őslakókkal. Visszaszorították őket és előrenyomultak.

A Föld bolygó tengelye egy kicsit meg van dőlve a Nap felé és az átlagos földi év során így jönnek létre az évszakok, így van amikor nagyon hideg van, máskor meg nagyon meleg a hőmérséklet, és aztán ez váltakozik. Amikor felépítesz a Marson egy bázist a sarki területeken és éppen tél van, hogyan képes ott egyáltalán túlélni az ember? Főként ha figyelembe vesszük, hogy a Mars távolabb van a Naptól és ennél fogva ott elvileg hidegebbnek kellene lenni, legalábbis az alapján, amit a Mars bolygóról a NASA-tól tudunk.

A nagy hideggel sokkal könnyebben meg lehet birkózni, mint az extrém meleggel. Ha hideg van, akkor legalább van fagyott víz, jég. Ez sokkal jobb lehetőség, mintha egy sivatagban lennél, ahol ráadásul állandóan elektromos viharok dúlnak. Emellett pedig - még ha hideg is van - a légkör is picit élhetőbb azokon a területeken. Ha pusztán a levegővételt vesszük, annak ellenére, hogy kevés oxigén van, még mindig sokkal több van az északi és déli pólusok közelében, mint az egyenlítő környékén.

Ezek szerint a németek marsi bázisait egy sarkvidéki környezetben kell elképzelnünk.

Nem, inkább lejjebb, a 20-ik szélességi fok környékén létesültek.


Találtak olyan élőlényeket a Marson, amire vadászhattak és élelemként szolgálhattak? Van ott bármilyen élet egyáltalán?

Igen, van élet. Nem sok élőlényről olvastam, vagy hallottam, amire vadászhattak volna. Amilyen kemény körülmények közé kerültek az eredeti kolonizálásban részt vevő emberek, azt gondolom, azt ettek, amit a Mars felszínén találtak. Nem emlékszem semmi olyan utalásra, hogy marsi élőlényeket sütögettek volna.

Milyen élőlényekkel találkozhattak a bolygó felszínén? Repülő állatokkal?

Főként üregekben élő állatok vannak ott, mint azok a furcsa kinézetű denevér-madár kinézetű állatok, amik üregeket ástak a talajba. Amikor építettük az egyik előretolt állást, láttuk ezeket a kis földbe ásott lyukakat és aztán szürkületkor ezek a kis állatok kirepültek és minden egyes szárnycsapkodáskor hallani lehetett egy "csip, csip, csip" szerű hangot. Hogy mivel táplálkoztak, merre repültek, nem tudom. De később visszatértek az üregeikbe.

Hogyan néztek ki? Milyen színűek voltak?

Feketék, és elég durva, bőrhöz hasonló „páncéljuk” volt.

Azt hiszem, ilyen kemény körülmények között, egy ilyen lakhatatlannak tűnő bolygón, minden élőlénynek ilyen páncélzata lehet és mindehhez hatalmas tűrőképesség társulhat.

Érdekes volt néhány tudós számára, hogy ilyen pici szárnyakkal hogyan lehet egyáltalán repülni a marsi légkörben. Ugyanis nem tudták elképzelni, hogy a légkör elég sűrű lenne ehhez...

...mármint, hogy két pici szárnnyal repülni lehessen.

Így van. Nagyon picik voltak, kb mint egy kis madár, ami itt repked a Földön.

Hasonlítottak a földi denevérekhez?

Az alkatuk hasonlított a denevérhez és a szárnyuk is úgy nézett ki, mintha bőrből lenne. De a fejük és a csőrük sokkal inkább madárhoz hasonlított.

Beszéljünk egy kicsit a különböző marsi élőlények rendszertanáról.

Hozzá kell tennem, nem sok élőlényt láttam. Személyesen mindössze néhánnyal találkoztam. Saját szememmel láttam viszont növényeket. És láttam, hogy kezdetben a németek katalogizálták ezeket. Nagyon sokféle különböző életformát fedeztek fel és katalogizáltak.

Voltak-e rákokhoz, pókokhoz hasonlók például?

Hatalmas méretű, legalább fél embernyi nagyságú pókokat találtak.

Az informátorom, Jacob elmondta, hogy megsütöttek és ettek ilyen pókokat. És azt mondta, "olyan ízük van, mintha rákot ennél". Nem tudom elképzelni, hogy én valaha akarnék ilyet enni. Vannak-e a Marson férgek, ezerlábúakhoz vagy százlábúakhoz hasonlók?

Láttam jelentést egy hatalmas, majdnem selyemhernyóhoz hasonló lényről, ami a talajban ásott és időnként feljött a Napra, majd visszaásta magát.

Két bennfentestől is hallottam korábban ezt, hogy a fő életformák a Marson ezek a férgek, amelyek hatalmas méretűek és képesek megenni a fémet is. Időnként odatapadtak a bázis falához és a személyzetnek ilyenkor ki kellett mennie és le kellett lőnie egy szigonyszerű puskával. Nem mozogtak túlságosan gyorsan, szóval igazából nem jelentettek nagy veszélyt, és valójában unalmas tevékenységnek számított lelövöldözni őket a falakról.

Igen, ezek úgy néztek ki, mint a nagy, felfújódott lárvák.

Van-e őshonos életforma a Marson, amely ott fejlődött ki és mindig is ott volt?

Volt egy csoport, amit én ugyan soha nem láttam, de olvastam róluk. Ők emberszerűek voltak. Nagyon rejtőzködőek, barlangokban éltek és mindig köntöst viseltek. Nagyon tartózkodóak voltak és mindenkitől távol tartották magukat.

Én is hallottam másoktól egy őshonos populációról. Tudsz valamit róluk, hogy hogyan néznek ki, milyen magasak lehetnek?

Hát, talán kicsit ez úgy hangozhat majd, mintha egy mozifilm lenne, de ezek az emberek állítólag eléggé úgy néznek ki, mint mi, csak vörösesebb színűek voltak és azt állították magukról, hogy őshonos marsiak. Hogy ez igaz-e vagy sem, nem tudom. Nagyon kevés adat volt róluk az okostömbökön. Nagyon visszahúzódóak voltak, és akármikor ha az űrprogram megjelent a Marson és új kolónia építésébe kezdett, és az esetleg túl közel esett az egyik településükhöz, akkor fogták magukat és az egész csoportjukkal továbbköltöztek.

Tényleg?

Igen, senki sem maradt hátra közülük, mindannyian elköltöztek.

Nem tanúsítottak semmilyen ellenállást? Nem támadtak rá az űrprogram embereire?

Nem. Azt hallottam róluk, hogy ebből a szempontból egyáltalán nem hasonlítottak a többi marsi fajhoz. Nagyon békések voltak, minden életformától tökéletesen távol tartották magukat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése