2016. május 30., hétfő

Kozmikus Közzététel - I/4.

ÉLET EGY KUTATÓHAJÓN - Ebben az epizódban Corey a Titkos Űrprogramokban végzett feladatokról, mindennapokról mesél illetve szót ejt az űrben található létesítményekről és az odakint tett tudományos felfedezésekről.


Összefoglaló

Amikor nyilvánosságra kerül majd az információ, hogy kolóniák és ipari telepek találhatók az űrben, az mindent elsöprő erejű bejelentés lesz. Hatalmas, kiterjedt infrastruktúra lett létrehozva a Naprendszerünkben, bányászat folyik az aszteroida-övben, különböző holdakon és bolygókon. Mindenfelé nyersanyagok után kutatnak, amik aztán ipari létesítményekben kerülnek feldolgozásra, ahol technológiai eszközöket állítanak elő belőlük. Ezekhez a létesítményekhez kolóniák is tartoznak, ahol emberek élnek, és kiszolgálják ezt a hatalmas ipari gépezetet.

HOL KELL KERESNÜNK EZEKET A KOLÓNIÁKAT?

Megtalálhatóak a Mars felszíne alatt, a gázóriások különböző holdjain és a mi holdunkon is. Létesítmények vannak pl kibányászott aszteroidák belsejében, amiket a bányatevékenység során kivájtak és belsejüket üregessé tették. A kolóniákon emberek élnek a családjaikkal.

HÁNY ILYEN LÉTESÍTMÉNY LEHET ODAKINT AZ ŰRBEN?

A Naprendszerünkben biztonsági szolgálatot ellátó épületektől kezdve, 18-40 fős személyzettel bíró létesítményeken át megtalálhatóak olyan állomások is, amik Lagrange pontokon lebegnek, úsznak az űrben.

Corey nem tud pontos mennyiséget a létesítmények számát illetően, de több száz ilyen lehet odakint. A nagyobb kolóniák lakossága milliós lélekszám feletti, de sok van, amelyiken több százezren élnek.

NEM LEHET, HOGY AHOGY TÁVOLODUNK A NAPTÓL EGYRE HIDEGEBB ÉS RIDEGEBB AZ ÉLET AZ ŰRBEN?

Itt jön be a képbe a fejlett technológia, aminek felhasználásával kényelmes életfeltételeket lehet kialakítani bárhol, ahol csak szeretnénk. Az ún. Schuman-rezonancia a Földön tapasztalható rezgési frekvencia. Ennek az értéke 7.83 Hz, és ez a frekvencia biztosítja a növények, állatok, emberek egészséges működésének feltételeit.

Ezt a rezonanciaértéket létre lehet hozni űrhajókon, létesítményekben, kolóniákon. Emellett kontrollálni tudják a nyomást, és a gravitációt is.

A FÖLDÖN ADOTT A TÖMEG, A GRAVITÁCIÓS GYORSULÁS 10 M/S. A KÜLÖNBÖZŐ HOLDAKON NYILVÁNVALÓAN NEM ENNYI EZ AZ ÉRTÉK. HOGYAN KOMPENZÁLJÁK EZT?

Az űrhajók padozata speciális, egymásba illeszthető lemezburkolatból készül. Olyan kisebb elemekből áll, mint a gyerekek építőkockái, és ebben elektromosság fut, ez pedig egy elektrogravitációs mezőt hoz létre. Ennek segítségével képesek mesterséges gravitációt létre hozni.

A KOLÓNIÁK LÉTESÍTMÉNYEI

Corey a titkos űrprogramban töltött szolgálatát egy kutatóhajón kezdte. Amíg ezen a kutatóhajón szolgált, normál esetben nem látogathatták ezeket a kolóniákat, ugyanis ezek a létesítmények vállalati tulajdonban vannak (az ICC vagyis Bolygóközi Vállalati Konglomerátum tulajdonát képezik). Csak akkor mehettek ilyen helyekre, ha az ottaniaknak elromlott valamilyen berendezésük és a helyiek nem tudták megjavítani. Ilyenkor Corey-ék mentek, szakértőkkel, specialistákkal. Csak különleges alkalmakkor juthattak el a kolóniákra, de akkor is csak nagyon szigorú feltételekkel. Nem beszélhettek, nem kommunikálhattak a helyiekkel és fegyveres őrök kíséretben közlekedhettek csak. Corey szolgálati ideje alatt egyszer sem jöhetett a Földre. A 20 éves szolgálata alatt teljesen elvágták a földi kapcsolatait, és semmilyen információ nem jöhetett feléjük a Földről, még családtagjaik fényképeit sem tarthatták meg.

AZ „OKOSKÉPERNYŐK/OKOSTÖMBÖK” - SMART GLASS PAD

Szolgálatuk során többnyire a már említett, vékony plexilap formájú, ipad-hez hasonló okosképernyőket / okostömböket használtak. A kutatóhajók nem voltak olyan fejlett berendezésekkel felszerelve, mint a katonai hajók. A legénységnek nem csak egy munkája volt, mindenki be volt osztva több helyre is. Mindenkit több feladatra képeztek ki, Corey főleg a kommunikációs eszközöket kezelte, de más területhez kapcsolódó feladatai is akadtak. Általában egy laborban tartózkodott és munkáját az okostömbök segítségével végezte.

HOGYAN PIHENTEK, KAPCSOLÓDTAK KI A HAJÓN?

Szolgálat közben szinte csak az okostömböket bámulták, szabad idejükben viszont a legénységnek lehetősége volt kommunikálni egymással. Corey a szabadidejének többségét tudósok között töltötte (akiket a többiek csak „tojásfejűeknek” hívtak), főként őket ismerte, velük töltötte az ideje nagy részét. A szállásukat úgy kell elképzelni, mint a katonaságnál, mindenki egy közös szobában aludt, egy 18-24 fős teremben. A legénység tagjai között nem igazán alakultak ki barátságok, mert folyamatosan cserélődtek az emberek az osztagnál.

MILYEN VOLT KÖZTÜK ÉLNI, MIRŐL TUDTAK BESZÉLGETNI?

Corey szerint nagyon unalmas volt ott az élet, többnyire a munkával kapcsolatos dolgokról tudtak csak beszélni, találgatták, hogy mi történhet itt-ott, spekuláltak arról, hogy milyen dolgok történhetnek éppen, és hogy milyen lehet most a Földön.

HÁNYSZOR JÁRT COREY A KOLÓNIÁKON?

A kutatóhajón töltött 6 év során mindössze 3 alkalommal járt kolónián és más, ehhez hasonló helyen. Ezen kívül többször látogattak meg ipari létesítményeket, ezek többnyire gyárak voltak. Egyszer járt egy konkrét bányászaton az aszteroida-övben. Ez egy 3 fős személyzettel ellátott bányában volt, ugyanis a munka nagy részét és magát a bányászatot is távirányítású robotok végezték. Ez egyébként egy hatalmas aszteroida belsejében volt, és a bánya mérete egyre csak nőtt, ahogy a falait fokozatosan kibányászták.

KONKRÉTAN MILYEN MUNKÁT VÉGZETT COREY A KUTATÓHAJÓN?

Utazni csak nagyon ritkán volt lehetőségük, így általában Corey munkája egyáltalán nem volt izgalmas. Többnyire exo (vagyis földönkívüli eredetű) extremofileket tanulmányoztak.

Corey szerint a modern biológiának újra kell definiálnia az életről ill. életformákról alkotott elképzeléseit, fogalmait. Léteznek ugyanis plazma élőlények, energetikai típusú élőlények is. Hatalmas amőbákat figyeltek meg, amik a Jupiter elektromágneses mezőjéből táplálkoztak és kisebb élőlényeket is tanulmányozni szerettek volna, de ezek sokszor még a vizsgálat előtt elpusztultak.

HONNAN JÖTTEK RÁ A TITKOS ŰRPROGRAMBAN, HOGY EZEK VALÓJÁBAN ÉLNEK?

Onnan, hogy ezek nem csak szimplán életjeleket mutattak, hanem éreztek és tudatosan reagáltak dolgokra, önálló karakterisztikával bírtak és védekeztek, ha hozzájuk értek. Sokszor, hogy rájöjjenek mik is ezek valójában, olyan teszteket is elvégeztek ezeken az élőlényeken, amik földi értelemben egyáltalán nem minősülnek etikusnak...

Wilcock szerint egy szénalapú életformának, élőlénynek ennie kell, mozognia, lélegezni, sejtekből, sejtszerkezetből, biológiai anyagból kell állnia. A Corey-ék által tanulmányozott élőlények viszont egyáltalán nem ilyenek voltak, mégis úgy viselkedtek, mintha sejtekből álltak volna, szaporodtak és osztódtak.

A Jupiter egyik holdján, az Európán a jég alatt delfinekhez és bálnákhoz hasonló élőlényeket találtak! Nagyon sok minden van odakint, amit a Titkos Űrprogram emberei tanulmányoztak.

ÁLTALÁNOSSÁGBAN VÉVE MERREFELÉ TALÁLHATÓ BIOLÓGIAI ÉLET A NAPRENDSZERÜNKBEN?

Ha mikroszkopikus értelemben vesszük, akkor Corey szerint a Naprendszerben MINDENHOL megtalálható az élet! Még az űrben szabadon repülő, szálló életformákat is lehet találni.

A SZIMPLA BIOLÓGIAI ÉLETEN TÚL TALÁLTAK-E MÁS, FEJLETTEBB ÉLŐLÉNYEKET IS?

A Marson van élet. Kisebb állatok, növények pl bokros sivatagi növényekhez hasonlóak, amik elég nagyra megnőnek, pirosas-lilás bokrok, aminek tüskéi vannak és hegyes végű levelei, vagy olyan növények, aminek a levelein piros-bordós csíkok találhatóak. Amikor a Marson szabadon tevékenykedtek Corey-ék, mindig speciális ruhát kellett viselniük. Könnyű, üvegszerű sisak tartozott hozzá, ami gázmaszkkal volt ellátva.

HÁNYAN SZOLGÁLTAK A KUTATÓHAJÓN?

18-24 fő. Az életüket és időbeosztásukat a földi, 24 órás életritmus szerint szervezték meg. Megpróbáltak a cirkadián ritmushoz igazodni, és a Schumann- rezonanciát is beállították a hajón. Éjszakai műszak is volt, hiszen valakinek mindig szolgálatban kellett lennie.

HONNAN SZEREZTEK VIZET AZ ŰR KÖZEPÉN?

A Földön az a „tévhit” járja, hogy a vízképződéshez felhők és eső szükséges és az űrben nem található víz. EZZEL SZEMBEN VÍZBŐL EGYÁLTALÁN NINCS HIÁNY A NAPRENDSZERBEN! Az űrhajón minden újrahasznosítva van és a hajó maga egy nagyon zárt, önfenntartó rendszerként működik.

MIT ETTEK ODAFENT?

Ételreplikátorok vannak a hajókon illetve hidroponikus körzetek is ki lettek alakítva, ahol növényeket termesztenek.

A replikátorokkal bizonyos ételeket lehet „készíteni”. Csak megnyomsz egy gombot és kiad egy teljesen átlagos, jóízű sült húst, krumplipürével (ez volt Corey kedvence és ezt ette sokat odafent). Maga a replikátor teljesen úgy néz ki, mint egy mikrohullámú sütő. Beteszed a tányérod, becsukod az ajtót, megnyomod a gombot. Ekkor a gép kiad egy bizonyos hangot és már kész is a gőzölgő étel. Corey-ék printelésnek hívták a replikátor használatát, „nyomtatták” maguknak az ebédet. Csak bizonyos számú étel közül lehetett választani, és minden ételnek külön nyomógombja volt. Ezen kívül azonban volt hagyományos konyharészleg is hajón, és előfordult, hogy technikai gondok miatt nem működött a replikátor. Emellett azért zöldséget is termesztettek.

MILYEN RUHÁT VISELT A LEGÉNYSÉG?

Egyrészes overált, aminek a színe a munkarészlegtől függően változott. Corey a laborban többnyire fehér színűt, a kommunikációs munka során pedig kéket viselt.

HA ÁT AKARUNK MENNI A HAJÓ EGYIK VÉGÉBŐL A MÁSIKBA, MEKKORA UTAT KELLENE MEGTENNÜNK?

Kb 30-40 perc alatt jutnál át az elejéből a végébe. Viszont nem egyenes úton tudsz menni, mert járatokon és folyosókon kell keresztülmenj. A falak leginkább metál színűek, ugyanis az első ilyen űrhajókat olyanok készítették, akik korábban elsősorban tengeralattjárókat építettek. Ezért az egész űrhajó kialakítása és a belső berendezés hangulata is ezt tükrözte. Volt olyan terület, ahol 0 gravitáció volt, ezért ott a falakra köteleket is felszereltek, hogy azokba lehessen kapaszkodni. A belmagasság átlagosan kb 240 cm és a hajó legalább 9 emeletet foglalt magába. Mindegyik emeletnek és mindegyik körzetnek külön jelölése volt. A padozatra színes vezetővonalakat festettek fel.

A TELJES KÖZZÉTÉTEL UTÁN A TITKOS ŰRPROGRAMOK TECHNOLÓGIÁI AZ EMBERISÉG RENDELKEZÉSÉRE LESZNEK BOCSÁTVA!

Előtte azonban meg kell ismernünk a múltunkat, a földi elit tetteit és a bírósági tárgyalásoknak is le kell játszódniuk. Az emberiségnek pszichológiai értelemben is át kell esnie ezen a folyamaton. Ezek a technológiák alapjában fogják megváltoztatni az emberek életét. Felszámolják a rabszolgaságot, és többé nem kell majd úgy munkába menni, hogy 8-9 órát kell dolgozzál, csak hogy ki tudd fizetni a bérleti díjat, majd néhány óra tévézés után aludni mész, és másnap kezdődik elölről az egész. Ezután egy teljesen másfajta élet fogja kezdetét venni.

LESZ-E VALAMLYEN KRITÉRIUM ÉS KI FOGJA ELDÖNTENI, HOGY KI MEHET MAJD KI AZ ŰRBE?

Corey-nak egyelőre fogalma sincs, hogy fog ez a gyakorlatban működni. Szerinte a civilizációnk olyanná fog változni, mintha a Star Trek-ben lennénk. Lesz turizmus is a Naprendszerben és újfajta hivatások fognak megjelenni a Földön.

VAN-E MÁR MOST IS ELÉG HAJÓ ÉS FÉRŐHELY, AMIVEL SOK EMBERT KI LEHET VINNI AZ ŰRBE?

Igen. Elég űrhajó áll már most is a rendelkezésünkre, amiket nem-katonai célokra is fel lehet használni.

-

Szerkesztői megjegyzés a végére:

Hogy egy kicsit belekóstolhassunk, milyen érzés lehet „turistáskodni” az űrben... Erik Wernquist készített egy csodálatos rövidfilmet „Vándorok” (Wanderers) címmel. Ez az animációs rövidfilm a Naprendszerünk különböző, létező helyeire kalauzol el bennünket. Megéri megnézni:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése