2019. január 1., kedd

Kozmikus Közzététel – XII/12.

ŐSI FÖLDÖNKÍVÜLI TECHNOLÓGIÁK BEGYŰJTÉSE – A Kozmikus Közzététel sorozat újabb epizódjában Emery Smith és George Noory beszélgetéséből az űrszemét gyanánt odafent keringő földi és földönkívüli eredetű roncsok és eszközök begyűjtésére kiépült infrastruktúrát ismerhetjük meg.


Noory: Köszöntelek a Kozmikus Közzététel-ben. A műsorvezető George Noory vagyok és itt vagyok Emery Smith-szel és ebben az epizódban az űrhulladék begyűjtéséről fogunk beszélgetni. Emery, köszöntelek újra itt.

Emery: Ó, helló George. Köszönöm, hogy itt lehetek.


Noory: Mi a fenét jelent „begyűjteni az űrhulladékot”?

Emery: Nos, hasonlóan ahhoz, ahogy hajóink vannak az óceánban, amik összeszedik a roncsokat, egy hatalmas esemény zajlik a légkörünkben és az exoszférában a minket körülvevő Naprendszerben is. És ez nem mást jelent, mint hogy folyamatosan, napi szinten mennek fel űrhajók és begyűjtik az űrszemetet. Nem csak azt az űrszemetet, amit mi tettünk fel oda, hanem azt az űrszemetet is, ami millió évek óta van odafent – ez lezuhant űrhajókat, testeket, eszközöket jelent.

Noory: Ki megy fel oda ezeket összeszedni?

Emery: Mi, az emberi civilizáció megyünk fel összegyűjteni mindezt. A vállalatok leszerződtek rakétagyártó szervezetekkel, hogy felküldjék ezeket az űrhajókat. Már vannak fent űrállomások technikusokkal és szerelőkkel, akik folyamatosan ott vannak és összegyűjtik ezeket az anyagokat és beteszik ezekbe a kapszulákba, majd leküldik a Földre, ahol begyűjtik mindezt az óceánból és behozzák a laboratóriumokba és tanulmányozzák, legyenek azok akár rostok, vagy fémek, vagy kompozitok vagy akár testek.

Noory: De ettől az még űrszemét, igaz?

Emery: Szemét, amit - akárcsak a földi hulladékot - még fel lehet használni, újrahasznosítani és tanulhatunk belőle, mert ebből sok minden nem a Földön készült, nem a Földről származik. Sokkal több minden lebeg odafent, az egész rendszer tele van ezzel az űrszeméttel, ami csak egyszerűen ott lebeg kint. A mi hajóink közül néhány elromlott vagy felrobbant.

Noory: Öreg műholdak.

Emery: Öreg műholdak és ehhez hasonlók, amik egyébként nem földi eredetűek. Számos olyan drónt is találtak, amik földönkívüli civilizációktól származnak és amiknek nem sikerült lejutniuk a Földre.

Noory: Az elnök indítványozta az űrhaderő felállítását. Az egyik küldetése az lesz, hogy folytassa az odafent lévő műholdak begyűjtését.

Emery: Így van, végső soron, ez egy civil működtetésű szervezet lesz, ami nyilvános lesz, nem lesz olyan titkos. De jelenleg ez csak azok számára van fenntartva, akiknek megvan a pénzük arra, hogy összegyűjtsék ezeket a darabokat, visszahozzák és mérnökileg visszafejtsék őket, hogy aztán felhasználják valamilyen termékhez. Úgy értem, ezen az egész űrhaderőn egyszerűen csak kuncognom kell, mert ez már tudomásom szerint az 1990-es évek óta működik. Szóval részükről azt mondani, hogy „hát, szükségünk van 14 milliárd dollárra, vagy akármennyire, hogy felállítsuk ezt az űrhaderőt"... A titkos NASA már régóta végzi ezt, amiről a hagyományos NASA-nak fogalma sincs, mert az csak egy fedőszervként létezik. Szóval azt gondolom, hogy itt azt történik, hogy megpróbálják megnyerni az amerikai emberek támogatását és adóként befizetett pénzét, hogy azt mondhassák: „nos, fel fogunk állítani egy űrhaderőt." Ahogy mondtam az imént, már 20 éve képesek vagyunk rakétákat kilőni az űrből. Már vannak nagyteljesítményű lézersugaraink, amiket a Földre tudunk lőni vagy ki tudjuk lőni őket az űrbe.

Noory: Láttuk ezt.

Emery: Új műholdak mennek ki, amiknek nagyteljesítményű teleszkópjaik vannak és figyelőrendszereik, amik képesek nyomon követni objektumokat messze kint a Naprendszerünkben. Szóval minden hulladékdarabkának ismerjük a helyét, akár a saját pályáján mozog, akár nem.

Noory: Beszélnek arról, hogy van egy műhold, amit „Fekete Lovag” névvel illetnek. Talán az után is kutatunk?


Emery: Arról nem tudok túl sokat, nem nagyon tanulmányoztam az online fellelhető popkulturális dolgokat, csupán azt tudom, hogy vannak ilyesfajta eszközök odakint. Egy nagyon nagy űrhajó, ami csak ott lebeg körbe az űrben. Néhány Hold körüli pályán van, néhányuk más bolygók közelében, a Nap körül vannak, stb. Szóval csak néhanapján járnak erre, de valamiféle elliptikus pályán vannak. Naponta érkeznek dolgok a Föld közelébe és ilyenkor kimennek és megnézik, hogy mi az a hatalmas méretű dolog. Talán egy aszteroida, vagy egy elhagyott hajó. Kimennek és megteszik, amit tudnak, hogy megszerezzék ezeket.

Noory: Emery, említetted, hogy űrállomások vannak odakint. Mi más van még ott?

Emery: Vannak más űrállomások odafent és ugyanilyen méretű állomásokat építenek mind a mai napig, csak ezek kicsit másmilyenek és ezek technikusoknak és tudósoknak adnak otthont, akik nem csak eltávolítják a begyűjtött dolgokat, hanem bizonyos típusú műholdakat is irányítanak, amik kicsit messzebb találhatók. Lényegében drónműholdakkal rendelkezünk, amik képesek a Naprendszer körül manőverezni és ezek az emberek ezeknek a műholdaknak az irányítását végzik. Valamilyen okból kifolyólag egyszerűbb számukra ezt odafentről irányítani, mint a Földről.

Noory: Milyen vállalatok vesznek részt ilyesfajta munkálatokban jelenleg?

Emery: Az összes űrkutatással foglalkozó tudományos vállalat. Nem fogok neveket mondani...

Noory: De ismerjük őket.

Emery: Ti már ismeritek őket, továbbá vannak alszervezetek is alattuk, és ezek a vállalatok alvállalatokat is létrehoznak, hogy úgy tűnjön, hogy ezek nem is ahhoz a vállalathoz tartoznak. Attól függ, hogy mi történik. Sok baleset történik az űrben, amikről nem hallasz. Tehát a hadsereg kapcsolatba lép ezekkel a vállalatokkal és azt mondja nekik: „hé, egyébként történt egy kis meghibásodás itt, nem akarjátok megjavítani ezt a műholdat, vagy odamenni, ha tudtok?" Megvannak erre a saját kis űrsiklóik, amik kisebbek, mint a mi űrsiklóink, és ezek képesek manőverezni az űrben, a légkörben és az exoszférában. Vannak továbbá ezeknek kisebb méretű változatai is, amik olyanok, mint egy kabin. Szóval gondolj egy kabinra, amivel egy vagy két személy körözgethet kint az űrben. Ezek is folyamatosan pályára vannak állítva és képesek dokkolni az űrsiklókhoz és az imént említett űrállomásokhoz. Van egy nagyon speciális gyilkos műholdunk odafent, ami képes kibocsátani egy elektromágneses frekvencia hullámot, elektromágneses mezőt zavaró hullámot és ezzel teljesen ki tud iktatni egy műholdat fél másodpercen belül és teljesen működésképtelenné tudja tenni. Ugyanakkor azt sem értem, hogy... felrakosgatjuk ezeket a fegyvereket az űrbe, de valaki egy nagyteljesítményű elektromágneses frekvencia impulzusgenerátorral képes kiütni egyet innen lentről. Vannak különleges műholdjaik és radarjaik odakint, amik felveszik az ilyen típusú elektromágneses pulzusrobbanásokat, aztán ráfókuszálnak és pontosan háromszögelik, hogy honnan érkezett. Mindent, ami elhagyja a Föld légkörét, megfigyelnek. Szóval ha egy vállalat vagy egy ország fellő valamit a légkörbe, akkor lesz egy fenyegetéseket megfigyelő műhold, ami nagyon erősen figyelni fogja és megnézi, hogy milyen típusú frekvenciát bocsát ki, továbbá röntgensugarakat lő rá és alapvetően nagyon messziről észre fogja venni.

Noory: Jó pár évvel ezelőtt a Szovjetunió felküldött egy műholdat a Mars egyik holdjához és volt egy kép arról, hogy egy objektum megközelíti a műholdat és aztán a műhold hirtelen leállt. Szerintem az egy földönkívüli űrhajó volt. Lehetséges?

Emery: Nagyon is lehetséges. Bármi, ami elhagyja az exoszférát és túlmegy rajta, szigorú megfigyelés alá kerül. És ők ismerik a szándékot, ami e műholdak mögött húzódik. Talán azt fogják mondani neked: „ó, mi csak köveket akarunk megnézni a Marson". De valójában lehet, hogy egy bombát akarnak ledobni a Marson, hogy megnézzék és megmérjék a frekvenciákat és a légköri változásokat és ehhez hasonlókat. Sok titkos projektet lőnek fel az űrbe és nekünk csak azt mondják, hogy ez a világűr felfedezését szolgálja, vagy ilyesmit. De valójában valami más agendájuk is van ezzel, ami általában negatív szándékú.

Noory: Hogyan jutnak ezek vissza, ha már egyszer fent vannak?

Emery: Vannak kisebb űrhajóik, amiken olyasmiket láthatsz, mint egy mikrofonállvány, amiket a régi űrsiklón láthatsz, nagyon ipari jellegű, nagyon régimódi, még mindig a gáz-szén-olajat használjuk, semmi antigravitációs dolog, már ami az űrhulladék begyűjtését illeti. Ez egy nagyon régimódi, archaikus módja annak, hogy felmenjünk oda. Még mindig rakétaüzemanyagot használunk és ezzel visszük fel a szállítmányt. Ezért mennek fel folyamatosan ezek a rakéták. Ezek a kis űrbugik... Beszéltem neked ezekről a motorkerékpár jellegű kabinokról, amik repkednek körbe, csörlőszerű karokkal, amikkel összeszednek nagyon kis objektumokat, aztán elviszik őket az űrsiklóhoz, aztán visszamennek az űrállomásra. Ez egy folyamatosan, napi jelleggel zajló tevékenység.

Noory: Amikor összeszedett testeket említettél, milyen testekről beszélünk?

Emery: Nos, történnek balesetek az űrben és időközönként egy-egy testet visszahoznak - egy fagyott testet az űrből. Lehet egy földönkívüli emberé. Úgy mondanám, hogy nem a Földön születtek.

Noory: Lehet, hogy hibridizáció eredményei... emberi DNS-sel.

Emery: Hibridizáció... egyébként számos különböző fajból szedtek össze testeket, amik emberi DNS-sel rendelkeztek, így van. Minden földönkívüliben megtalálható emberi DNS. Radar segítségével megtalálják ezeket és kimennek és összeszedik, visszahozzák és leküldik őket ezekben a kapszulákban. Így különböző típusú rostszálakhoz, különböző típusú fémekhez és ehhez hasonlókhoz jutsz hozzá, amiket aztán mérnökileg visszafejtenek. Hozzájutnak egész hajókhoz, bár azokat nem tudják visszahozni a bolygó felszínére.

Noory: Mert túl nagyok?

Emery: Általában túl nagyok, vagy pedig aggódnak amiatt, hogy ha leküldik őket, akkor egyszerűen csak elégnek vagy megsebesíthetnek valakit.

Noory:... vagy esetleg a fertőzésveszély miatt?

Emery: … vagy a fertőzésveszély miatt. Szóval azt csinálják, hogy kiküldik oda ezeket a „roncsvadászokat”, hogy szétszereljék a hajót vagy dokumentálják, levideózzák és annyit megtudjanak róla, amennyit csak tudnak, mintákat hozzanak belőle, és nagyon fejlett radartechnológiával felvételeket készítsenek róla, hogy megnézzék, mi van a falain belül, hogy megnézzék, milyen meghajtóegység működteti. Ehhez hasonlókat.

Noory: Emery, te mit láttál ebből idelent?

Emery: Én csak fémdarabokat, fegyvereket, orvosi eszközöket, testeket, űrhajó darabokat, visszahozott űrhajók meghajtóegységeit láttam, amiket visszahoztak a részekre tagolt programokba és abba a földalatti létesítménybe, amiben én is voltam, és ahol nagy tároló helyiségek voltak ezen cuccok számára. Persze a testek egy teljesen már körzetbe kerülnek. Szóval ezek voltak azok, amiket láttam.

Noory: Mi volt a legelképesztőbb dolog, amit láttál?

Emery: Azt hiszem maguk az anyagok. Amikor lefuttatják rajtuk ezeket a vizsgálatokat és visszaérkeznek ezek a fémek, amik nem igazán találhatók meg itt a Földön... vagy bizonyos fémek keverékei és hogy hogyan kapcsolódnak össze az atomok egymással, hogy együtt egy szuperbámulatos anyaggá álljanak össze, amiket mi védelem céljából és implantátumokban használunk és mindenféle más dologra.

Noory: Szóval téged jobban izgalomba hoztak az összegyűjtött anyagok, mint egy földönkívüli test?

Emery: Nos, meg kell értened, hogy korábban egyfolytában testeket láttam, szóval számomra ez nem volt egy nagy szám. De tudni, hogy az egész világunk megváltozhat egyetlen anyag révén, ami meg tud védeni minket, egy fémdarab révén, amit űrhajókban vagy fegyverekben használnak, vagy egy repülőgépben, vagy orvosi célokra használnak, és persze néhány dolgot gyógyszeripari dolgokra használnak. Szóval ez egy visszafejtés. Megpróbálják lemásolni, vagy megpróbálnak rájönni, hogyan csinálták, vagy hogyan készítették. Ezt a programot nevezem én „Titkos NASA”-nak. Tudom, hogy mindenki titkos űrprogramnak hívja és ehhez hasonló popkulturális kifejezésekkel illetik, de ez már megy egy ideje. Nagyon fejlett űrsiklóik vannak, vannak fejlett öltözeteik, nem azok a nagy vaskos öltözetek, mint amiket a TV-ben láthatsz, amikor Neil Armstrong és Buzz Aldrin űrruháit látod. (Szerk. - A sorozat egy korábbi epizódjában Corey Goode és Emery Smith már részletesebben is beszéltek a NASA egy titkosabbik részlegéről. Ez az adás utólag kerül majd lefordításra, jelenleg előkészítés alatt áll, várhatóan hamarosan közzétesszük itt a blogon.)

Noory: Hanem nagyon mozgékonyak.

Emery: Ezek nagyon rugalmasak, nagyon mozgékonyak, nagyon erős anyagokból készültek, amik visszafejtés eredményei. A sisak elektronikusan átlátszóvá válik és elsötétedik. Saját levegőjük van beépítve, sok-sok napon keresztül túl tudsz élni benne, már ami a légzést, a vizelet- és székletürítést illeti – ezek mind bele vannak kalkulálva az ilyen típusú öltözeteknél. Egyfajta átmenetet jelentenek a régi idők űrruhái és...

Noory: Olyasmik, mint amilyeneket a pilóták viselnek?

Emery: Nem, nem, hanem amilyeneket a triatlonosokon láthatsz, amikor keresztülússzák az óceánt. Vannak ezek a nagydarab, szűk ruhák néha, vagy láthatod a könnyűbúvárokat, akik lemennek az Antarktiszhoz és rajtuk van az egész fejfedő és minden. Szóval képzeletben zsugorítsd le ezt a nagy dagadt űrruhát egy nagyon szűk, bőrre feszülő szintre, amiben mozogni tudsz, egybeillesztetések vannak rajta a hajlatoknál mindenhol, kétkezes, egy darabból áll és lényegében cipzár van a hátán és a sisak egy alumínium kerethez csatlakozik, ami a galléron van.


Egy nagy hatalmas üvegből van, aminek négy szegmense van, amit fémrészek választanak el, de többnyire négy vagy öt oldalú. A belsejében van egy szem elé vetített kijelző, a komlink pedig a gallérba van elhelyezve. Szóval minden komputeres dolog a gallérban van, ami kivetítődik a képernyődre, amin tudsz továbbá élő videókat is nézni, amiket egy központból továbbítanak. Lényegében láthatom azt, amit te látsz, ha akarom.


Hangra aktiválódik, általában van egy kontroller, aki egyszerre négy vagy öt űrhajóst kapcsol össze. Kicsit úgy mint a „Mátrix” című filmben, ahol van egy fickó, az operátor, aki ott ül a képernyő előtt, míg a többiek a Mátrixban vannak és ő kommunikál velük és irányít mindent. Szóval ehhez hasonlít. Ez egy nagy csapatmunka, mert a dolgok nagyon gyorsan rosszra fordulhatnak, szóval sok protokoll létezik.

Noory: És a cipőknek is önállónak kell lennie?

Emery: Nem, a cipőknek nem. A kesztyűk, cipők és a sisak nem önállóak. Mind egy ilyen nagyon könnyű alumíniumra jönnek fel, bepattannak és lezáródnak. Van egy gomb, ami túlnyomást hoz létre, ha lezáródik és a ruhán mindenhol szenzorok vannak, amik lehetővé teszik számukra, hogy tudják, ha bármilyen szakadás történik, vagy ilyesmi. És az oka annak, hogy a láb és a sisak és a kezek különállóak az, hogy általában ezek azok a területek, amiknél problémát jelentenek a sebek és szakadások és hasonlók. És ilyenkor automatikusan gumitömítések alakulnak ki a belsejében. Mondjuk azt, hogy elvágom a kesztyűm. Azon nyomban túlnyomást hoz létre, szóval nem veszítek levegőt az egész ruhában. Olyan, mint az F-16-is pilóták G-ruhája, csak ez a ruha kisebb területeken csinálja ezt. Sok ilyesmit azokból a golyóálló levelekkel rendelkező növényekből fejtettek vissza, amiket a portálutazások során hoztak vissza. Továbbá visszafejtettek olyan öltözeteket, amiket más földönkívüliektől szereztek. Szóval ez határozottan nem olyan, mint amilyeneket mi használunk. Azt hiszem sok mindenről, amit a régi űrsiklókon és a régi űrhajós ruhákon látsz, azt mondták, hogy ilyen meg olyan polikarbonát szénszál, stb. Én tényleg azt hiszem, hogy sok minden ebből visszafejtés eredménye, de ezt nem fogják elmondani a nyilvánosságnak. Szóval ezek határozottan mérnökileg visszafejtett ruhák, és ezt tényként tudom, mert amikor ezekkel a szuperöltözetekkel dolgoztam itt a Földön, abból is minden visszafejtés eredménye volt. Sok minden abból grafén és titánium összemixelésével készült.

Noory: Emery, milyen képességekkel rendelkeznek a mi saját felszereléseink és műholdjaink?

Emery: Vannak műholdjaink, amelyek nagyon nagy felbontással képesek zoomolni, nem olyanok, mint amiket eddig láttunk, olyan sok különböző színspektrumot képesek érzékelni. Most pásztázni tudjuk velük az űrt, hogy megnézzük, milyen hajók jönnek be, hány ember van rajtuk. Ugyanez a helyzet a műholdakkal is, amik felmennek. Le tudjuk szkennelni ezeket a műholdakat nagyon-nagyon messziről, megnézzük, hogy milyen alkotóelemekből állnak, megnézzük, hogy tartalmaznak-e plutóniumot vagy radioaktív anyagot és ehhez az információhoz másodpercek alatt hozzájutunk. Azonnal leküldjük az infót a Földre, úgyhogy tudni fogjuk, hogy fenyegetést jelentenek vagy sem.

Noory: Más országok, akiknek szintén van fent űrszemetük, felmennek, ha tudják, hogy mi begyűjtjük ezeket?

Emery: Nem, mert szeretném, ha úgy gondolnátok erre, hogy itt vállalatok működnek együtt. Természetesen számos ilyen vállalat létezik a világon mindenfelé. A SpaceX-nek fogalma sincs, hogy mit visz fel az űrbe. Ez egy szerződéses munka. Titkosított. Nem tudják. Már eleve összecsomagolva érkezik, konténerben. Ez egy nagyon kontrollált környezet. Ahogy mi is kontroll alatt vagyunk itt abban, hogy mit csinálhatunk. Odafent ugyanez van és ezek a vállalatok nagyon jó és erős bástyákkal rendelkeznek és egyébként senki sincs, aki leleplezze őket.

Noory: Úgy értem, hogy visszajönnek és azt mondják a kínai kormánynak: „éppen most szedtük össze az egyik bedöglött műholdatokat, nem akarjátok visszakapni?” Csinálják ezt?

Emery: A vállalatokról kérdezed?

Noory: Igen.

Emery: A vállalatnak nem származik haszna ebből, de ha akarnák, meg tudnák szerezni ezeket, ha nem működő állapotban vannak. Az, hogy értesíteni akarják erről a Kínai Nemzeti Űrügynökséget, rajtuk áll. Én hiszem, hogy nem játszik ebben szerepet semmi olyasmi, hogy promótálni akarnák a háborút vagy el akarnák venni valakinek a tulajdonát. Mert a tulajdon az odafent is tulajdon, legyen az akár egy tönkrement alkatrész vagy egy aktív műhold vagy egy aktív űrállomás, vagy egy test. Ez valahonnan származó tulajdon. Az egyik legérdekesebb dolog, amit összeszedtünk, az egy reptilián kar volt egy 3 méter hosszú fémdarabon, amiről később rájöttünk, hogy valamiféle fegyver volt.

Noory: Honnan származott? Honnan érkezett?

Emery: Egyszerűen csak ott lebegett az űrszeméttel. Nem tudjuk, hogy honnan jött. Egyébként a kar egy reptilián béka-szerű kar volt, három ujjal. Tehát képzeld el ezt a hosszú kart és ezt a 3 méter hosszú lándzsát és csak egyedül a kar maga valószínűleg 120-150 cm volt, szóval ez egy hatalmas méretű lény lehetett. A kéz és az ujjak bele voltak olvadva ebbe a hatalmas lándzsába.


Noory: Mi történt a test többi részével?

Emery: Fogalmunk sincs. Soha nem találtunk semmi ehhez hasonlót. De találtunk korábban olyan testeket, amelyek ehhez a karhoz hasonlóak voltak és én láttam ezeket a projektekben. Nem ismerem magát a fajt, minden amit tudok róla, hogy amikor levették a kar DNS-ét, megegyezett a fém DNS-ével - DNS volt a fémben. Szóval valamiféle biokapcsolódás volt közöttük és úgy nézett ki, mintha beleolvadt volna. Először azt gondoltuk, hogy talán azért olvadt bele, mert a hajó felrobbant és talán a test valahogyan gyorsan beágyazódott ebbe a gigantikus lándzsába, de nem. Később jöttünk rá, hogy valahogyan transzdimenzionálisan a kéz képes volt bekerülni a fémbe és fegyverként működött. Meg kell értened, hogy nagyon sok olyan dolog zajlik odafent, ami nagyon veszélyes. És azzal, hogy lejuttatjuk ezt az űrszemetet a bolygóra, mérnökileg visszafejtjük, fejlesztjük a technológiánkat az űrben és az űrruháinkat és az űrhajóinkat és ehhez hasonlókat, és lehetővé válik számunkra, hogy feljebb lépjünk egyet a létra következő lépcsőfokára. Hogy vajon ez hamarosan kikerül a titkosítás alól? Én már látom ezt. Már elkezdték megváltoztatni az űrruhákat a csoportunkban. Még nem láttam őket, de nem hivatalosan már hallottam erről.

Noory: A földönkívüliek miért nem jönnek és szedik össze a saját cuccaikat?

Emery: Én hiszem, hogy megteszik, amikor tudják, de az is van, hogy távol akarnak maradni erről a területről, ettől a légkörtől, és hagyják, hogy hadd fejlődjünk és figyelnek bennünket és látják, hogy mit csinálunk. Sok esetben odaraknak dolgokat az űrbe azzal a szándékkal, hogy mi megtaláljuk őket, így segítenek bennünket. Elültetnek itt dolgokat azért, hogy így motiváljanak bennünket arra, hogy visszafejtsünk őket és sok tudományos áttöréssel segítsenek bennünket, ami egyfolytában zajlik a bolygón.

Noory: Szerinted mennyire különleges a mi bolygónk az univerzumban?

Emery: Ó, határozottan egyedülálló az univerzumban. Az összes különböző típusú fajjal és a gyönyörű légkörrel. Ez a bolygó millió évek óta itt van és millió alkalommal látogatták már meg és sok-sok civilizáció élt itt a bolygó élete folyamán és magában a Föld belsejében is.

Noory: Ismersz-e olyasvalakit, akit fellőttek az űrbe, hogy összegyűjtsön bármilyen objektumot?

Emery: Ó, abszolút.

Noory: Barátokat?

Emery: Kollégákat.

Noory: Hihetetlen történetekkel térnek vissza?

Emery: Mindig. Ez mindig kalandot jelent. Olyan ez, mint elmenni egy új civilizációhoz vagy felfedezni valamit egy piramisban. Én amatőr régész és paleontológus vagyok, szóval amikor új felfedezést teszek, az mindig a legizgalmasabb dolog, legyen az akár csak egy kő, aminek valamilyen alakja van, vagy valamit belekarcoltak egymillió évvel ezelőtt, vagy egy csont, amit még soha nem láttunk. A másik bámulatos dolog, amit odakint az űrben találtak, úgy nézett ki, mint egy kosárlabda, de egy tökéletes gömb alakú kristály volt.


És nagyon-nagyon sűrű volt. Egyszerűen csak odakint csücsült. Arra gondoltak, hogy ez egy tudattal rendelkező űrhajó, mert azt gondolták, hogy saját magától mozog. Ne felejtsd el, minden fel van térképezve az exoszférában, már ami az űrszemetet és bármi újat illeti, mindig ott vannak és tudunk róla, különösen, ha pályán mozog. Ezekről mindig tudnak. Mindig nyomon követik ezeket még 26 km magasság felett is. Szóval összeszedték ezt a készüléket és behozták és nagyon óvatosak voltak vele, mert egy darabka üveg nem éli túl ott csak úgy. Nyilvánvaló, hogy valami MÁS anyagból van, vagy ilyesmi. És lehet, hogy egy egész civilizáció van a belsejében, ami valahogy lezuhant. Ki tudja. Szóval meg kellett figyelniük ezt az űrben és nagy kérdés volt, hogy mikor hozzuk le a Földre és hogy le kell-e egyáltalán hoznunk. Mert odafönt nem tudod elvégezni a megfelelő vizsgálatokat. Nincs meg a megfelelő felszerelésünk, a megfelelő laboratóriumunk ott.

Noory: Mert egy egy roncsgyűjtő művelet.

Emery: Így van. De ez valami más volt. Honnan jött? Nem úgy nézett ki, mint egy kiselejtezett fémdarab, az biztos. Szóval lehozták. Felrakták az űrsiklóra és aztán beletették az egyik ilyen kapszulába és lehozták a bolygóra. Rájöttek, hogy ez valamiféle energiakészülék és még mindig nem tudják feltörni semmilyen kóddal sem. Ez jó régen volt már, 1994-95 körüli időszakról beszélünk. Hallottam róla, hogy azóta több ilyet is begyűjtöttek, pár kollégám informált engem erről. De ez mindenképpen valamiféle energiakészülék, ami energiát von ki akárhol is legyen és kibocsát egy speciális gyógyító frekvenciát. Teszteket végeztek rajta, sejteket tenyésztettek a közelében, növényi sejteket, emberi sejteket, állati sejteket, gombát és mindenféle bámulatos vizsgálatot elvégeztek rajta.

Noory: És működik.

Emery: És valahogy működik.

Noory: Emery, igen, beszéltél arról, hogy néhány hajó odafent lehet. Képesek voltunk-e beazonosítani bármelyiket és ha igen, honnan származnak?

Emery: Van egy nagy adatbázisunk a részekre tagolt laboratóriumokban. Ha részese vagy egy projektnek, mondjuk egy specifikus földönkívüli testen dolgozol és aztán a következő dolog, amit tudsz, hogy be akarnak téged vonni alaposabban és elvisznek ennek a földönkívülinek az űrhajójához, amiről neked fogalmad sincs, még csak tájékoztatást sem kaptál arról, hogy van egy hajó is, mert nincs megengedve, hogy kérdéseket tegyél fel. Nincs megengedve, hogy bármit csinálj, egészen addig, amíg meg nem kérnek rá. Így voltam képes három havonta feljebb tornázni a hozzáférési jogosultságomat. Szóval az történik, hogy odamész, leveszed a mintákat a hajóból is, visszahozod, lecsekkoljuk a földönkívüli lény DNS-ével és ez egyezést mutat. Ez aztán bekerül egy adatbázisba. Meg kell értened, hogy nem én voltam az egyetlen technikus, aki ilyesmit csinált. Meg kell értened, hogy vannak más tudósok vagy technikusok, akik számos különböző más hajón és testeken dolgoznak. Szóval van egy hatalmas adatbázis erről és ez volt az, ami annyira izgatott engem és ezért váltam annyira függőjévé ennek a pozíciónak, mert olyan ez, mint amikor egy enciklopédiát nézel az univerzumban található fajokról.

Noory: Nagyon izgalmas dolog lehetett belenézni.

Emery: Ez volt a legmélyrehatóbb dolog, különösen látni a tényleges testeket és a képeket és a videókat és a boncolásokat, amiket már korábban feljegyeztek, még mielőtt én egyáltalán odakerültem volna. Tudni, hogy ez ment már oly régóta és hogy új fajok jönnek és amiken éppen akkor dolgoztam, azok még nem voltak dokumentálva, és ez valószínűleg mind a mai napig zajlik, és kereszteződések történtek a hajók és fajok között és megnézzük, hogy mindez honnan érkezett... Szóval létrehozzák ezt a hatalmas karácsonyfa-szerű adatbázist a DNS-ről és földönkívüliekről és űrhajókról és feljegyeznek mindent és beteszik egy részekre tagolt számítógépes rendszerbe. Tudom erről, hogy az egyik fő adatbázis egy földalatti létesítményben van Új-Mexikóban és egy másikat pedig az űrben tárolnak egy pincében. Van egy pince az űrben és van egy földalatti létesítmény az óceánban. Szóval három vagy négy pincében tárolják ezeket az adatokat, és ezt nem lehet meghackelni. Nem tudsz jelet küldeni oda, nem tudsz feltölteni oda, kézileg kell betenni az adatokat, amit nagyon elavultnak találok, de ugyanakkor valószínűleg ez a legokosabb megoldás erre.

Noory: És működik.

Emery: És működik.

Noory: A roncsvadászat folytatódni fog?

Emery: Igen, azt hiszem ez hatalmas üzlet lesz, mert úgy gondolom, hogy a civil közösségnek el kell kezdenie megtisztítani az űrt a saját, odafent lévő űrszemetünktől. Tehát azt gondolom, hogy ezt hamarosan nyilvánosságra fogják hozni. Nem lennék meglepve, hogy talán hat hónapon belül előállnak és azt mondják majd: „nos, tudjuk, hogy fel kell takarítanunk odakint ezt a szemetet". És később aztán azt fogják mondani: „nos, egyébként találtunk más jellegű szemétdarabokat is, amikről nem tudjuk, hogy micsodák." És ezt már 20 éve csinálják. Szóval azt gondolom, hogy ezt az információt nagyon hamarosan nyilvánosságra fogják hozni.

Noory: Emery, köszönöm, hogy itt voltál a Kozmikus Közzététel-ben.

Emery: Köszönöm, hogy itt lehettem.

2 megjegyzés:

  1. köszönöm a fordítást
    James Gilliland - Contact Has Begun
    https://www.youtube.com/watch?v=IJPXrBPrbUg

    VálaszTörlés
  2. https://www.youtube.com/watch?v=ufaIsNMOLds
    február 18
    Wilcock-MRI

    VálaszTörlés