2019. december 20., péntek

Kozmikus Közzététel - XIII/8-9.

LEERESZKEDÉS A BELSŐ FÖLDBE - MIKROKLÍMÁK   - Az alábbiakban két korábbról elmaradt epizód fordítása olvasható, amelyekben Emery Smith a titkos projektek belső földre tett küldetéseinek kezdeteiről, technikai feltételeiről és föld belsejében több kilométer mélységben talált barlangrendszerek ökoszisztémáiról számol be.

Noory: Mi sem lehetne izgalmasabb egy, a külső űrbe tett küldetésnél. Na de milyen érzés lehet felfedezni a saját bolygónk legmélyebb mélységeit? Itt van ma velünk Emery Smith, akit küldetésekre küldtek a Belső Földbe. Emery, köszöntelek a műsorban.

Emery: Köszönöm, hogy itt lehetek, George.


Noory: Az elmúlt néhány évben nagyon sokat vitatkoztak a Belső Földről. A néhai Richard Byrd admirális berepült a bolygó tetején keresztül egy területre, amiről azt állította, hogy teli van mindenféle hihetetlen dologgal. Neked milyen tapasztalataid vannak erről?

Emery: Mi lényegében portálokat használtunk, hogy bemenjünk ezekre a területekre. Csak nagyon korlátozott azoknak a térségeknek a száma, amik hozzáférhetőek a Föld bolygó barlangjainak repedésein és hasadékain keresztül.

Noory: Próbálok képet alkotni arról, amit elmondtál a portálokról és hasadékokról. Számomra úgy hangzik ez, hogy kis hasadékokon és nyílásokon keresztül lehet oda lejutni. De nem lehet, hogy lennie kell valahol egy nagyobb nyílásnak?

Emery: Nos, vannak, azt hiszem az Antarktiszon. Látjuk a térképeken ezeket a hatalmas lyukakat a jég alatt, amik több száz méter átmérőjűek. Nem tudom, hogy hová vezetnek, de ott vannak, az biztos. Tudom, hogy napról napra egyre több minden kerül elő az Antarktiszról és azt hiszem valószínűleg hamarosan felfedik annak a civilizációnak a létezését, amely ott van, továbbá annak az űrhajónak a létezését is, amely szintén ott van. Egy hatalmas nagy űrhajó van odalent. Azt hiszem nagyon sok minden le fog lepleződni ebből nagyon-nagyon hamarosan.

Noory: Amikor átmész ezeken a portálokon, hogyan utazol?

Emery: Speciális drónjaink vannak, amik úgy néznek ki, mintha hatalmas kígyók lennének. Egy bizonyos módon ezek robotikusak és hosszú-hosszú hónapokon keresztül képesek önmaguktól működni a Föld mágneses energiáját használva. Egy speciális plazma bevonattal rendelkeznek és először ezeket a drónokat küldik be, mert le tudnak gurulni és csúszni ezeken a kis hasadékokon.

Noory: És te ebben utazol le?

Emery: Nem, nem. Ebben nem ül senki. Ezek kb 180-370 cm hosszúak és információt szállítanak. Információkat küldenek oda-vissza és eközben megpróbálják nem elpusztítani ezeket a Földben lévő lyukakat/"zsebeket", amelyekben élet található. Szóval ezért küldjük le ezeket a drónokat a vízzáró rétegeken és hatalmas barlangokon és üregeken keresztül mindenfelé a világon MIELŐTT embereket küldenénk. Nem igazán tudunk embereket küldeni. Nem tudsz oda lemászni. Túl messze van, túl hosszú az odavezető út és az öltözékeink nem elég erősek, hogy ezt megtegyük. Még.

Noory: És azt mondod, hogy ezek a kígyószerű drónok 180 cm hosszúak?

Emery: Igen. Emlékszel azokra a régi kínai plasztik kígyókra, amik össze voltak hajtogatva és a farkánál kellett tartanod? Ilyesfajta szegmentált kialakítást képzelj el. Ezek le tudnak jutni bizonyos területekre. És ahogy mondtam, van egy speciális gélbevonatuk, egy hidrogél plazma bevonat, ami biztosítja, hogy haladni tudjanak, továbbá, hogy ne akadjanak el az üledékben. Szóval nagyszerűen használhatóak vízben, képesek könnyedén átúszni a vízen. Be tudnak menni ezekbe a valóban nagyon szűk hasadékokba. Mesterséges intelligencia vezérli őket, tehát tudják, hogy hogyan manőverezzenek. Bámulatos visszafejtett földönkívüli technológiát használnak, ezt mi készítettük.

Noory: Volt egy ezredes, aki bevitt téged egy speciális terembe és mutatott neked egy hologramot a Belső Földről. Az milyen volt?

Emery: Ebben a teremben egy hatalmas asztal volt, amin a Föld belsejének térképe volt látható. Olyan volt, mint egy GPS a Föld belsejéről. 3D-s formájú, amit körbe tudtál forgatni a kezeiddel. Egyszerűen csak a kezeddel tudtál rajta keresni és ráközelíteni egy területre, amit egyébként több különböző hullámhosszon is rögzítettek. Infravörös, színes, videó, számos különböző típusú hullámhosszon. Szóval ha meg akartad nézni a hőmintázatait az odalent élő lényeknek, akkor kiválaszthattad azt és rá tudtál közelíteni arra a kis vakondokra, vagy egy hatalmas anakonda-szerű lényre. Olyan sok élet van odalent! És amennyire én tudom, ezeket a térképeket már több mint két évtizede használják. És mostanra ez a rendszer valószínűleg túlszárnyal bármilyen technológiát, amit csak el tudunk képzelni.

Noory: És ki volt aki feltérképezte ezt? Olyan emberek, mint te, akik lementek oda?

Emery: A feltérképezés először is talajon áthatoló radarok segítségével történt. Továbbá különleges műholdakat használnak, amik a Föld körül repkednek és amik valamiféle röntgen-sugarakat lőnek a bolygóra és ezekkel derítik fel az egészet.

Noory: És mit kezdenek magával a térképpel?

Emery: Tanulmányozzák ezeknek a hatalmas „földzsebeknek” a bioszféráját. Néhány ezek közül nagyon kicsi, talán mint egy futball stadion méretű, néhány pedig akkora, mint több száz futball stadion. Ezek belül saját energiával rendelkeznek – legyen az akár geotermikus, akár biolumineszcens – hogy a belsejükben élő élőlényeket életben tartsák. Előállítják a saját oxigénjüket. Néhány ilyen buborékgömb a Föld belsejének zsebeiben veszélyes az emberre. Nem tudsz bemenni oda, mert az egész tele van metánnal vagy szén-dioxiddal. És ahogyan bizonyos élőlények a Mariana-árokban képesek túlélni nagyon forró vízben és a bolygóból kiáramló durva vegyi anyagok közelében, lényegében olyan életformák vannak odalent, amik nem lennének képesek túlélni itt a Föld felszínén, csak ezekben a speciálisan elszigetelt területeken.

Noory: Amikor először megláttad ezt a térképet és a tudomásodra hozták a Belső Föld létezését, mit gondoltál? Kiütött a dolog?

Emery: Azt hiszem a legnagyobb meglepetés az volt, hogy nem tudtam, hogy ilyen sok üreges hely van a Földön. Azt gondoltam, hogy van egy mag és a magma és a kéreg, meg az összes többi réteg. És egyáltalán nem ilyen. Sokkal inkább méhsejt-szerű szerkezetű. Ott vannak ezek a területek, vízzáró rétegek és a hatalmas zsebek, amelyekben élet van, ami ott fejlődik odalent. Hogy őszinte legyek, számomra olyan érzés volt, mintha: „hűha, olyan ez, mintha egy másik bolygó lenne a bolygóban”.

Noory: Levittek oda téged? A Belső Földbe?

Emery: Portálokon keresztül mentem le oda, igen.

Noory: Miért? Mi volt a feladat ott számotokra?

Emery: Leginkább mintákat gyűjtöttünk. Ahhoz hasonlóan, mint amit egy ideje csinálunk, hogy elmegyünk más bolygókra... talán. Nem tudom ezt tényként mondani. Azt tudom csak mondani, hogy talán. Lehet, hogy csak a Belső Földre mentünk.

Noory: Nem voltál tagja annak a csoportnak, amely több időt töltött lent és odalent élt. Miért akarták, hogy te lemenj oda?

Emery: Igazából megfigyelés alatt tartják az egészet, mert meg akarják őrizni. Mint ahogy sok Amazonas menti és világszerte élő más törzsek esetében, nem akarjuk megfertőzni őket. Valóban megtörténhet, hogy ahelyett, hogy beküldenénk egy drónt, beküldünk egy embert egy ilyen területre, aki így megölheti az egész ottani civilizációt, vagy bármilyen állatot, a növény- és állatvilágot és ehhez hasonlókat. Szóval nagyon óvatosak és tapintatosak. Azonban mégis vannak olyan részek, ahová már lementek emberek, a „Föld középpontjába”, úgy mondanám. És ők tudják, hogy ez biztonságos és a vírusok és baktériumok nem fognak senkit sem megölni.

Noory: Különleges ruházatot vagy ehhez hasonlókat kell viselnetek?

Emery: Mindig speciális öltözetet viselünk, ami lezárja az egész testet, igen.

Noory: Amikor odalent voltál, vaksötét volt, vagy volt valamilyen fény?

Emery: Ez egy jó kérdés. Néha nagyon-nagyon sötét van és persze mi speciális éjjellátó dolgokat használunk és sok világítást, és ehhez hasonlókat. Emellett vannak drónjaink és robotikus eszközeink, amiket segítségképpen magunkkal viszünk az ilyen jellegű munkákhoz. De legnagyobbrészt ezek a területek saját maguk hozzák létre a megvilágított légkörüket egyfajta biolumineszcenciával, egy bizonyos típusú vegyi anyaggal. De ha mélyebben akarod ezt megérteni, gondolj arra, amikor a köd elkezd leereszkedni San Francisco-ra. Képzeld el, hogy ezek a párarészecskék és szennyeződés részecskék lényegében világítanak. Szóval minden, ami a felhőből kijön, világít. Nem ismerem a pontos tudományt emögött, de ez az, aminek szemtanúja voltam.

Noory: Mennyi ideig voltál lent?

Emery: A leghosszabb idő, amit lent voltam, egy nap volt. Egy teljes nap.

Noory: Aludhatsz odalent?

Emery: Igen, aludhatsz. De nagyon elfoglalt vagy. Technikusként van egy hosszú listád a tennivalókról és sokan vagyunk lent, akik különböző jellegű munkákat végzünk el.

Noory: Amikor lementél a Belső Földbe, a Déli-sarkon vagy az Északi-sarkon keresztül mentél le?

Emery: Nem. Egy bázison keresztül, az onnan induló portálrendszerünkön keresztül. Ahonnan én mentem, az Új-Mexikóban volt. A portál, amiről beszélek, egy természetes portál, amikor is keresztülsétálsz egy fátylon és már ott is vagy.

Noory: Hány portál található a bolygón?

Emery: Ó, te jó ég! Nem tudom megmondani. Több, mint 180-ról van tudomásom.

Noory: Lehetséges, hogy valaki véletlenül belesétál és máris a bolygó közepében találja magát?

Emery: Igen, előfordultak incidensek. Mostanra a legtöbb ilyen dolog szigorú ellenőrzés alá esik, szigorúan őrzik, még akkor is, ha a semmi közepén található, és senki sem jár arrafelé. Speciális műholdjaink vannak, amikkel megfigyelés alatt tartjuk ezeket a területeket. Voltak a múltban pl állatok és emberek, akik eltűntek a semmibe. De ez ma már nem történik meg olyan gyakran.

Noory: Ha néznélek téged miközben belesétálsz egy portálba, akkor azt látnám, hogy egyszerűen csak eltűnsz?

Emery: Igen, egyszerűen csak azt látnád, hogy elfolyok a semmibe. Hogy átdigitalizálódok a semmibe.

Noory: És amikor visszasétálsz, azt látnám, hogy hirtelen egyszer csak megjelensz.

Emery: Nem, nem olyan, hogy a semmiből jelenek meg. Azt látnád, hogy a testem atomszerkezete átfolyik a portálon. Ezt látnád, igen. Sok ember volt szemtanúja annak, hogy űrhajók belerepültek hegyekbe és eltűntek. Úgy értem, űrhajók és más dolgok.

Noory: A Bermuda-háromszög lehet egy ilyen hely például.

Emery: Sok kiváló felvétel van online, amelyeken motorok láthatók, amik mennek az utcán és hirtelen már nincsenek ott, sem a motor, sem a rajta ülő ember. És ez néha a portálokban bekövetkező váltás miatt van, merthogy egy portál maga is képes mozogni.

Noory: És ehhez nem is kell feltétlenül a talajhoz kapcsolódnia. Lehet akár az égbolton is, igaz?

Emery: Így van. Mint a Bermuda-háromszög esetében. Szóval egy repülőgép berepülhet, egy évig ott tartózkodik és aztán visszarepül, igen.

Noory: A visszajövetel kapcsán, ugyanazon a portálrendszeren keresztül kell visszagyere, vagy van egy másik terület, ahol felbukkansz?

Emery: A portálok a Föld tengelyére vannak beállítva. Ennek továbbá köze van a Naprendszerhez is és hogy hogyan igazodnak a dolgok, különösen a Nap, mert ez a rendszer az összes bolygó, a Nap és a Föld energiáját használja ahhoz, hogy valamiképpen betárcsázza ezeket a Belső Földi portálokat, amik egyébként nem univerzumi portálok. Az egy másik külön dolog.

Noory: Felkértek, hogy lemenj oda speciális feladatokat elvégezni?

Emery: Igen, felkértek, hogy menjek le mintákat gyűjteni és készítsek feljegyzéseket lényekről, titokban úgy, hogy ők ne tudjanak erről. Különleges ruhákat viseltünk, amik alapjában véve teljesen álcázni tudnak és láthatatlanná tenni bennünket. Mint a National Geographic fotósai a Serengeti Nemzeti Parkban, fényképezünk, megfigyelünk és feljegyzéseket készítünk számos különböző bámulatos eszköz segítségével. Odalent továbbá a légkör is nagyon érdekes volt. Irizáló, néha szivárványszínű, néha speciális szemüveget kellett viselnünk, a sisakjaink képesek változtatni az árnyalatukat. Mert néhány fény lényegében veszélyes lehet ránk.

Noory: Veszítettünk el férfiakat vagy nőket odalent?

Emery: Sok ember vesztette életét ezeken a küldetéseken, igen.

Noory: Kerültél-e valaha olyan helyzetbe, amikor azt hitted, hogy nem fog sikerülni visszatérni?

Emery: Igen, igen. (Szerk - Emery itt elérzékenyül)

Noory: Mi történt?

Emery: Nem tudtuk aktiválni a portált a visszaútra. Az nagyon ijesztő volt.

Noory: Majdnem nem tudtatok visszajönni. Hogyan sikerült végül kinyitniuk vagy hogyan tudtatok visszajönni?

Emery: Nos, ahogy mondtam, a portálok képesek mozogni. Van egy magnetométerhez hasonló eszközünk, ami megmutatja, hogy hol található a portál és mennyi ideig van nyitva. Mert csak bizonyos mértékű ideig használhatod, hogy eljuthass erre a helyre.

Noory: Bezáródhat?

Emery: Igen. Amikor az űrben csinálok ilyet, akkor van egy 15-30 perces időkeretem, de a Belső Föld esetén ez teljesen másként működik. A Föld folyamatosan, egyfolytában mozog. A Föld magjáról az emberek mindig azt gondolják, hogy olyan, mint egy bowling golyó. Nem olyan. Sokkal inkább olyan, mint egy paca, de képes mozogni, folyékony. És ez különböző mágneses anomáliákat indít el. Mi legtöbb esetben olyan portálokat használunk, amelyek több ezer éve használatban vannak és amelyekről ősi szövegekből szereztünk tudomást, és amelyekről tudjuk, hogy biztonságosak. De néha történnek balesetek, incidensek.

Noory: Ha egy portálon mész keresztül, Emery, és az valahogy elkezd bezáródni és az egyik feled már átért rajta, a másik feled pedig még nem, akkor mi történik a másik feleddel?

Emery: Soha nem láttam még ilyet.

Noory: Úgy értem, ez emlékeztet engem a Philadelphia-kísérletre, amikor a fickók a hajón ilyen módon ragadtak bele a hajóba.

Emery: Igen, az egy kísérlet volt, ami szörnyen félresikerült.

Noory: Az idő valóságos odalent? Ha délben lemész és ott töltesz egy órát, akkor egy óra lesz, mikor visszaérsz?

Emery: Igen, a Föld még mindig mozog, és te még mindig a Földön vagy és még mindig ebben a Naprendszerben vagy, a Nap körül keringsz. Szóval ez még mindig ugyanaz az idő.

Noory: Amikor odalent voltál, említettél valamiféle űrhajót. Magyarázd el ezt nekünk, kérlek.

Emery: Volt egy űrhajó, nagyon mélyen bent a Földben és volt egy másik, amely nagyon hasonló volt, és mi megpróbáltuk összehasonlítani a kettőt. Megpróbáltam összevetni őket és megnézni, hogy vajon ugyanazon civilizációtól származnak-e és miért vannak itt. És mi persze ezzel a térképpel rá tudtunk közelíteni a hajóra, így aztán ténylegesen láttuk ezt a hajót. Nagyon sok űrhajó van odalent. Az egyik háromszög alakú volt, és kerek teteje volt.

Noory: Nagy méretűek voltak?

Emery: Ó, hatalmasak, igen. Óriási méretű hajók, néha nagyobbak, mint egy focipálya. Néhányuk viszont nagyon kicsi, akkora, mint egy Volkswagen bogár.

Noory: Az egyik lehet az anyahajó, a másik pedig kisebb?

Emery: Igen, ez egy nagyszerű meglátás, amiről soha nem beszélek. A nagyobb űrhajókhoz, amelyek föld alatt vannak, sok esetben több száz kisebb hajó csatlakozik. Ezért van, hogy sokan látnak az égen egy világos fényt, amiből aztán sok kis fény kezd el kilövődni mindenfelé. És ezek űrhajók, és mindegyik fényből áll.

Noory: Honnan jött a hajó? Úgy értem, a belső földi lények készítették, vagy idehozták?

Emery: A legtöbb ilyen hajó tulajdonképpen teletranszportálódott ide egy másik dimenzióból és valahogy beragadt ide, talán átjöttek egy portálon és végül egy óriási darab fémben végezték a Föld belsejében. Szóval ez az én saját véleményem erről.

Noory: És még mindig itt vannak?

Emery: Igen, igen. A hajók még mindig itt vannak. De nincs bennük élőlény.

Noory: De már nem repülnek.

Emery: Nem, ezek már nem repülnek, de már jó ideje itt vannak. Határozottan vannak olyanok, akik folyamatosan itt működnek a légkörünkben, mindig álcázva vannak, folyamatosan. És néha villámláskor, vagy a Föld különböző pontjain bizonyos fluktuációk során megláthatsz egyet, általában vulkánok közelében, vagy hatalmas földrengésekkor. És aztán néha van, hogy visszatérnek a mi frekvenciánkra, így egy rövid időre láthatóvá válnak. Szóval ők még mindig léteznek, de amire én utaltam, az a föld alatt van és nem működőképes és nem ad otthont semmilyen életformának.

Noory: Miért nem próbáltuk meg kiszedni onnan?

Emery: Mert túl mélyen van. Túl mélyen van a földben. Ha valamivel mégis próbálkoznának, akkor valószínűleg a térképet fogják használni és valamikor drónokat küldenek majd, mert sok-sok-sok mérföldnyi mélységről beszélünk.

Noory: Miért tartják titokban előttünk ezt, Emery?

Emery: Azt hiszem, először is azért, mert meg akarják őrizni. Nem akarják, hogy az összes ENSZ ország azt mondja majd: „nos, mi magunknak követeljük ezt, mert 30 mérfölddel a mi országunk alatt található", vagy hogy ez itt van, az meg ott. Valószínűleg még háború is lenne belőle, mert az emberek már most telkeket árulnak a Holdon és a Marson, bizonyos weboldalakon. Azt hiszem, ez vicces, mert itt a Földön meg áruljuk az óceán bizonyos részeit. Ha mindez kikerülne onnan, azt hiszem, az első dolog az lenne, hogy megpróbálnának beférkőzni oda és elpusztítanák, ahogy jelenleg a Földdel is tesszük. Szóval ezzel legalább a megfelelő dolgot teszik azzal, hogy csak megfigyelik és különleges eszközöket használnak ahelyett, hogy mintákat gyűjtenének belőle és lemennének oda fizikailag, a 3D-ben, hogy összefogdossanak mindent.

Noory: Megkérdezted-e már magadtól, hogy vajon miért téged választottak ki erre a munkára? Hogy miért te juthattál le oda?

Emery: Nagyon sok hozzám hasonlóan képzett ember található a hadseregnél és a hadseregen kívül, akik mindenfelé utazgatnak az univerzumban és olyasmit csinálnak, mint amit én is csináltam, mintákat gyűjtenek.

Noory: Amikor először mutatták meg neked azt a holografikus térképet, megilletődtél tőle? Nem mondtad, hogy „ó, istenem, ez mind odalent van?"

Emery: Nem, mert kb 1 évvel előtte már tájékoztatást kaptam erről és már rendelkeztünk onnan származó mintákkal. Szóval tudtam, hogy valami zajlik a Belső Földben, az alagútrendszerekben és barlangrendszerekben és vízalatti víztartó rétegekben, amiket arra használhatsz, hogy eljuss a bolygó egyik pontjáról egy másikra. És sok ilyen élő környezet a Földön vízzel van körülvéve.

Noory: Tehát úgy gondolod, hogy sok víz található odalent.

Emery: Igen, igen.

Noory: Emery, mint gondolsz, mi lehet a nagyobb kép a Belső Földdel kapcsolatban? Mit akarhatnak ezzel?

Emery: Ahogy mondtam, ez egy megfigyelés. Ennek a technológiának a segítségével tudjuk, hogy hol vannak az űrhajók a föld alatt. Tudjuk, hogy hol találhatók a különböző városok és ősi városok odalent és azt hiszem, megpróbálnak felállítani egy történetszálat, valószínűleg azért, hogy először is, dezinformáljanak minket, talán a következő 100 év során. És azt hiszem, hogy ez az, amivel foglalkozni kell, mert ez megváltoztatja a történelmet, megváltoztatja a modern idők vallásait. Mindent megváltoztat az a tudat, hogy valami más is zajlik a bolygón.

Noory: És mindig is zajlott.

Emery: Így van. Nagyon sok minden történhet. Valószínűleg háborúk is kitörhetnek, hogy megpróbálják mindezt magukhoz ragadni.

Noory: Vannak fejlett civilizációk odalent?

Emery: Nem, én nem tudok egyikről sem... úgy értem, vannak földönkívüliek, akiknek megvannak a saját létesítményeik a bolygó különböző pontjain, akik...

Noory: Földönkívüliek.

Emery: Földönkívüliek, akik nagyon-nagyon rég óta itt vannak. És évezredek óta vannak itt civilizációk. Szóval úgy gondolom, hogy ezek hátramaradt maradékai azoknak a lényeknek, akik valaha itt voltak. Meg kell értened, hogy a földönkívüliek, akik odalent élnek, jöhetnek-mehetnek kedvük szerint, a saját speciális technológiáikat használva, amik nem sugárhajtóműves jumbo jetek, vagy alagútfúró gépezetek.

Noory: De ők mind földönkívüliek, vagy néhányuk erről a bolygóról származik?

Emery: Én úgy hiszem, hogy néhány ezen lények közül a bolygóból fejlődött ki, mint pl az atacama lény...

Noory: A Belső Földből.

Emery: A Belső Földből, pontosan. Sok észlelésről számolnak be bolygó-szerte, amikor ilyen kisebb, 60 cm magasságú lényeket látnak éjszaka barlangok közelében. És róluk azt gondolom, hogy valamilyen módon, több százezer év alatt itt fejlődtek ki, a bolygóból. Úgy értem, van itt egy időbeli rés. Nem tudjuk megmagyarázni, hogyan jutottunk a cro-magnoni embertől idáig. Ez egy nagy-nagy kérdés. De én úgy hiszem, hogy ezek azok a lények, akiket az emberek tündérekként, törpökként, manókként emlegetnek és azt hiszem, hogy ők tulajdonképpen részei a Földnek, és valamiképpen itt formálódtak. Mi viszont sokkal inkább hibridek vagyunk, úgy hiszem, sok genetikai mérnökség van bennünk, sok segítséget kaptunk ahhoz, hogy eljussunk oda, ahol most vagyunk. Nem gondolom, hogy csak egy virágból vagy gombából fejlődtünk ki az Amazonas-nál. Határozottan van egy rés, amit nem tudunk megmagyarázni, hogy hogyan jutottunk el főemlősből idáig. Velük viszont pontosan ennek az ellentéte történt. Ők valahogyan a Földből keletkeztek. És olyan sok minden zajlik odalent, amit még nem igazán értünk, de ugyanakkor szeretnénk megóvni is.

Noory: Világos, hogy ezek a lények elég rég óta itt vannak és az emberek még mindig látják őket a bolygó bizonyos térségeiben. Mit csinálnak ők pontosan? Kiosonnak a hasadékokon és portálokon és feljönnek a felszínre és aztán újra visszaszaladnak?

Emery: Nem, nem hiszem. Azt hiszem néhányuk kiszorult az addigi területéről bizonyos dolgok miatt, amiket mi teszünk és amik károsítják a Földet. Szóval egyre inkább a felszínre költöznek a túlélésük érdekében és hogy kikerüljenek a veszélyes helyekről. Sok földrengés és vulkanikus tevékenység zajlik, és sok minden történik a skaláris elektromágneses fotometria miatt, ami a mi hibánk, mert mi működtetjük ezeket a berendezéseket, amik kárt tesznek a Belső Földben is és pusztítják ezeket az őslakosokat, vagy bárhogy is hívjuk ezeket a belső földi lényeket. Szóval elköltöznek onnan és az emberek ekkor-akkor elkezdik meglátni őket.

Noory: Mint amikor vizet öntesz a hangyafészekbe és a hangyák elkezdenek kirajzani.

Emery: Pontosan.

Noory: Azt mondtad, hogy 60 cm magasak?

Emery: Ó, sokféle méretűek lehetnek, de akikről jelentések szólnak Dél-Amerikából, Afrikából, Európából és Kínából, ők mind 100 cm alattiak. Valami nyilvánvalóan történik a föld alatt, ami pusztítja az élőhelyüket.

Noory: Hogyan néznek ki az ősi városaik?

Emery: Először is, ezek nagyon primitívek. Úgy néznek ki, mint a római kori romok. Kőből van az egész, de sokkal inkább természetes gránit, amit kivájtak mint egy barlangfalat. Nincsenek bennük lakások, vagy közös helyiségek, vagy ilyesmik. Nincsenek magasan fejlett technológiáik, de van egy speciális technológiájuk, aminek segítségével tudnak levitálni, tudják hogyan mozgassanak hatalmas sziklákat, hogyan termeljenek vizet vagy hogyan hozzanak létre elemeket a túlélésükhöz. Továbbá képesek szabályozni a hőmérsékletet is.

Noory: Elmondható róluk, hogy jóindulatúak? Jószándékúak?

Emery: Igen, igen, abszolút. A növény- és állatvilág sokkal veszélyesebb bárminél odalent, az ott élő állatok szintén. Olyan, mintha a Serengeti Nemzeti Parkban akarnál haverkodni az oroszlánokkal. Lehet, hogy lecsapnak téged.

Noory: Néha, amikor olyasmit látunk, amit addig csak elképzelni tudtunk, kissé elérzékenyülünk. Drámai tud lenni. Történt veled ilyesmi?

Emery: Igen, több alkalommal. Különösen, amikor olyasmiknek a holttesteit találtuk meg, amikről nem tudtuk, hogy micsodák és volt bizonyos érzelmi kötődés bizonyos odalent élő lényekhez, akikről egyszerűen tudod, hogy tudatosak. Az állatok tudatosak voltak, amikor rájuk néztél. Tudtad, amikor rád nézett, de még csak nem is foglalkozott veled. Egyszerűen csak ment tovább.

Noory: Az, hogy te most nyilvánosság elé álltál ezzel... Vannak-e csoportok, ügynökségek, akik megpróbálnak fenékbe billenteni azért, amiért elmondtad mindezt?

Emery: A Belső Földi dolgok miatt nem. Ők nem akarják, hogy a hologramokról, a radarokról, a műholdakról és olyasmikről beszéljek, amikkel rendelkezünk. Mert amiről jelenleg beszélek, azt úgysem hiszi el senki. Tudják, hogy csak egy nagyon kisszámú közönség fogja elhinni, hogy tündérek élnek a föld alatt. Ők attól idegesek inkább, ha a technológiáról beszélek, attól idegesek, ha arról tanítom a nyilvánosságot, hogy hogyan csináljuk mindezt, hogyan lehetséges az időutazás, hogyan lehetséges a portálutazás, meg ezek a dolgok. És ez mind lassan kerül nyilvánosságra, amit néhányan meghallgatnak, ami jó, mert segít a hitelességem megítélésében.

Noory: Mit gondolsz, mi az a legfontosabb tudás, amire a Belső Föld megismerése révén tettünk szert?

Emery: Azt hiszem, a legfontosabb, amit a Belső Föld révén tanultunk, az először is a megóvás. Miért nem tudjuk ezt itt is alkalmazni a Föld felszínén és elkezdeni ezt profi módon művelni itt is, alkalmazni az odalent talált technológiákat, amelyek mind természetes módon léteznek a különböző elemekkel és ásványokkal és ehhez hasonlókkal, amelyek segíthetnek meggyógyítani nagyon sok problémát, amivel itt a Föld felszínén szembesülünk.

Noory: Miért nem használjuk ezeket?

Emery: Mert el vannak titkolva. Folyamatosan minden el van titkolva a nagyvállalatok és a különböző politikai kormányokon belül létező kormányzatok által, amikről az embereknek még csak tudomása sincs. És ezek nagyon jól el vannak látva technológiákkal és hasonlókkal.

Noory: Lemennél oda újra?

Emery: Abszolút, igen.

Noory: Nagyszerű tapasztalatokról hallhattunk ma Emery Smith-től. Köszönjük, hogy megnéztétek.

 

BELSŐ FÖLD: MIKROKLÍMÁK

Noory: Itt a Föld felszínén élvezhetjük a napfényt és a levegőt, amit belélegzünk. De tudtad-e, hogy a Belső Földön vannak olyan térségei a bolygónak, amik soha nem láttak napfényt, nem rendelkeznek olyan levegővel, amelyet be tudnánk lélegezni. Itt van velünk Emery Smith, aki olyan küldetéseken vett részt, amik során feltárták ezeket a belső földi mikroklímákat. Emery, köszöntelek a műsorban.

Emery: Köszönöm, hogy itt lehetek.

Noory: Még a feltételezése is fura annak a lehetőségnek, hogy vannak olyan részei a bolygónak, amelyek soha nem voltak kitéve napfénynek, illetve olyasminek, amit mi magától értetődőnek tekintünk, mint pl a levegőnek, amit belélegzünk.

Emery: Így van, pontosan. Úgy értem, nézd meg a Mariana-árkot, mindig ezt hozom fel példaként, mert odalent nincs napfény, mégis tele van élettel. 

Szóval sokfajta élet létezik, amely az óceánok mélyén fejlődik, még akkor is, ha kissé idegennek tűnik. És ami igazán érdekes ezekben a mikroklímákban és más ilyen öko-atmoszférákban a Föld ezen zsebeiben - hiszen a Belső Földről beszélünk - hogy saját légkörrel rendelkeznek. És ez az ittenihez képest egy másfajta légkör. Néha másmilyen a levegőben található oxigén vagy szén-dioxid aránya, néhányuk pedig teljes egészében metánból áll.

Noory: Azt hogyan lélegzed be?

Emery: Na, ez az. Hogyan tudsz egyáltalán élni abban? Nos, elmondom hogyan. Mintákat gyűjtünk belőlük és látogatjuk ezeket a helyeket több mint három évtizede - legalább, ez biztos, legalábbis amiről én tudok. Van egy speciális mód arra, hogy az élet megmaradjon még az űr vákuumában is. És mit mond ez nekünk? Azt jelenti, hogy nincs szükséged a Napra, nincs szükséged oxigénre, és nincs szükséged semmire, amire az embernek szüksége van, mert léteznek helyek, amikhez hozzá tudunk idomulni és alkalmazkodni, ha elég sokáig ott tartózkodnánk. Ugyanez igaz a Holdon és a Marson lévő gravitációs erőkre is. És sok ilyen helyen, a Belső Földben, másfajta gravitáció található.

Noory: Itt a felszínen, Emery, vannak hurrikánok, tornádók, vulkánok, napfény, hó, havas eső, eső. Megtalálhatók-e ezek a bolygó belső részein is?

Emery: Vannak nagyon pici viharok, igen. Előfordul eső. Nincs viszont szennyeződés. És ez az, ami igazán érdekes és ezért van, hogy a dolgok sokkal nagyobbra nőnek ott, az állatok jobban fejlődnek és a növények magasabb ásványi anyag tartalommal rendelkeznek. Szóval ez millió évek során meg tudja változtatni ezen élőlények DNS-ének dinamikáját. És sok ilyen élőlénynek, amik ezeken a területeken élnek a Belső Földben, úgy mondanám, hogy még fényre és vízre sincs szüksége a túléléshez, mert ún. chemogenezis segítségével élnek, ami azt jelenti, hogy a Földből természetes úton kiáramló vegyi anyagokon élnek. Ugyanúgy, ahogy a Mariana-árokban található életformák a forró nyílások közelében, amelyekben mi egyszerűen megsülnénk, halálra főnénk bennük. Ők viszont élnek és virulnak azoknak a vegyi anyagoknak a segítségével, amelyek honnan is érkeznek?

Noory: A Belső Földből.

Emery: Ó, micsoda véletlen!!! :)

Noory: Ezek a különböző éghajlatok, amelyek a Belső Földön lehetnek, egyfolytában változnak, vagy inkább állandóak?

Emery: Megfigyeltük, miután több mint egy évtizede nyomon követtünk néhány ilyesmit - és ezt onnan tudom, hogy olvastam róluk és láttam videókat régebbi küldetésekről, mielőtt én magam is részt vettem volna ebben - hogy változások következtek be. És az oka ezeknek a változásoknak az, hogy a Föld folyamatosan változik. Forog. Néha egy vagy két fokos eltérés a forgásban egész környezeteket képes megváltoztatni odalent. Vagy ha mondjuk volt egy földrengés, vagy valamiféle kiegyensúlyozatlanság, ami a Föld mágneses magjából érkezik, a mező, a toroid mező lent képes hatással lenni dolgokra. Vannak területek lent, amelyek olyanok, mint az Antarktisz. Egy hatalmas jégtábla, mint a legnagyobb jégpálya, amit valaha láttál. És ami érdekes, hogy a víz, ami megfagy, képes a biolumineszcenciára. Szóval egy gyönyörű kékes ragyogás áramlik a falakból, a kupolából. Bámulatos. És vannak más helyek ott, amelyek kompletten teli víztározók. Bennük élőlényekkel.

Noory: Hogyan lehetséges, hogy ilyen sokféle különböző ökoszisztéma létezzen? Akárcsak itt a felszínen. Különböző éghajlatok fordulnak elő. Hogyan lehet ez?

Emery: Igen, vannak trópusi, vannak sarkvidéki területek, van eső, hó, akárcsak itt fent a különböző területeken. És ez a földzsebeknek a föld középpontjához viszonyított helyzete miatt van. Szóval akár hiszed, akár nem, néhány helyszín hidegebb a Föld középpontjának közelében, néhány pedig melegebb. Attól függ. És ezért mondom, hogy a Föld középpontjának belső része mindig mozgásban van. Szóval lehet, hogy lesz egy helyszín, ahol csak egy évszak van, egy olyan földzseb, ahol egy bizonyos évszak van, akár hiszed, akár nem. És ez a zsebek elhelyezkedése miatt van. Akár a levegőben van, akár a Föld kérgében, vagy az óceán alatt, vagy a Föld középpontjához közel, vagy... egyszerűen csak a helyszíntől függ, ami meghatározza, hogy lesznek helyek, ahol hatalmas erdők vannak. Vannak helyszínek, amik teljes sivatagok. Vannak helyek, ahol mindenfelé jég található, ameddig csak a szem ellát.

Noory: És ezekben a zsebekben az éghajlat folyamatosan változik?

Emery: Néhányukban igen. Ahogy korábban is mondtam, ez a földrengések és a Föld tengelyének változása miatt van. Amit viszont én magam nem láttam, csak miután kikerültem a programból, hogy új földzsebek is keletkeznek. Ezt csak másodkézből származó információk alapján tudom nemrég óta, hogy új földzsebek formálódnak - talán miután egy másik elpusztult - és ezekben élet található.

Noory: Miféle élet?

Emery: Egyszerűen csak új élet, Mondjuk növényi élet...

Noory: Szóval nem dinoszauruszok, vagy ilyesmik.

Emery: Nem, nem. Nagyon nagy méretű hüllők lehetnek, de nem dinoszauruszok.

Noory: Amikor lent jártál a Belső Földön és láttad ezeket a különböző éghajlatokat, sokkolt a dolog?

Emery: Ó, te jó ég! Különösen az első néhány alkalommal, a különböző fényekkel... Speciális sisakjaink vannak, amik változtatni tudják a színüket a különböző fényárnyalatokra, merthogy néhány helyszínen az ott lévő gázok és biolumineszcencia miatt extrém módon világos van. Egyszerűen TÚLSÁGOSAN világos van.

Noory: Bántja a szemet.

Emery: Igen, kiégetné a szemed. Olyan, mintha belenéznél egy nukleáris bombarobbanásba. Szóval termonukleáris védőréteg kellett a sisakjainkra. Soha senkinek sem esett baja, de ez nagyon érdekes volt. Észbontó volt tudni, hogy akárhány mérföldnyi mélységben itt a bolygón olyan vakító fény található, hogy kiégeti a szemed. Úgy értem, mi lehet ez?

Noory: Szóval azt mondod, hogy ezek az éghajlati földzsebek a Belső Földön nem kapcsolódnak egymáshoz? Miért nem?

Emery: Nem mindegyik van összeköttetésben egy másikkal. Mert ezek először is sok-sok-sok-sok mérföldnyi távolságra vannak egymástól. Néha azonban magmaerek vagy olaj, vagy akármi más beszivárog, és ez az egyetlen alkalom, amikor egyik összekapcsolódik egy másikkal és elpusztul. Mert egyébként ezek különálló környezetek.

Noory: Voltál-e valaha olyan éghajlati környezetben, ahol valaki meghalt az éghajlat miatt?

Emery: Igen. Ez megtörtént néhány alkalommal. Néha az öltözet megsérül. Néha beleütközöl valamibe, ami felsérti az öltözeted, vagy rád támad valami. És a légkörtől függően és hogy milyen gáz található benne, akármi, ami a sérülést okozta, talán egy rovar, ami átszúrta a ruhád, mérget fecskendezett beléd, és te még csak észre sem vetted. Szóval sok-sok haláleset történt.

Noory: Itt a felszínen rendkívüli időjárás is lehet. Lehetséges-e extrém időjárás a bolygó belsejében?

Emery: Nem láttam semmi rendkívülit, mint pl hurrikánt vagy tornádót, a széllel járó jelenségeket legalábbis. De láttam villámlást ezeken a területeken, sok villámlást.

Noory: Sok statikus elektromosságot.

Emery: Igen, sok statikus elektromosságot, ami azt hiszem hasznos a növényi élet és az állatok számára, mert meg kell értened, hogyha berakod az összes ilyen iont a levegőbe... pl ehhez hasonlóan jön létre a víz negyedik állapota, lényegében egy plazmaállapotú víz, ez a negyedik állapot, ami lehetővé teszi a víznek, hogy olyan sok elektromosság legyen benne, hogy ha megiszod, feltölti a mitokondriumokat és megváltoztatja a DNS-ed elektromos feszültségét. És ez nagyon hasznos a növényi sejtek, a víz, az állatok számára, akik ettől olyan nagyon egészségesek lesznek és hatalmasra nőnek.

Noory: Ezek az extrém környezetek, amikkel itt a felszínen és odalent találkoztál, mennyire válhatnak extrémmé?

Emery: Ami a Föld felszínén történik, az hatással van arra, hogy mi van a Föld belsejében. És sok mindennek a skaláris elektromágneses fotometriához van köze, és hogy nukleáris bombákat robbantunk a föld alatt, beszennyezünk dolgokat, pusztítjuk a lenti világot. És ez az egyik legrosszabb katasztrófához vezethet a jövőben a Belső Földön. Olyan, mintha lenne egy rossz fogad, ami belülről rohad és ez hatással lehet a Föld felszínére is, mert van egy egyensúly a homeosztázisban, hogy mi van a Föld belsejében és mi van a felszínén. Attól függően, hogy mi robban fel és mi nem, melyik tektonikus lemez mozgása változik és ehhez hasonló dolgok, káros hatással vannak ezekre a gyönyörű helyszínekre odalent. Szóval feljegyeznek mindent, megfigyelés alatt tartanak mindent. Létrehoztak egy hatalmas adatbázist minderről a jövő számára, szóval ha bármi történne a bolygón, legalább lehetővé tegyük, hogy ez az információ nyilvánosságra kerülhessen, hogy oktathassuk az embereket és azt gondolom, sok jó dolog fog kikerülni ebből.

Noory: Gravitáció. Tudjuk, hogy milyen hatással van ez ránk itt a felszínen. Van-e hatással bármire odalent?

Emery: Igen, megfigyeltük, hogy ezekben a földzsebekben a gravitáció változik. Ez sok alkalommal meg lett mérve olyan tudósok által, akik oda-vissza jöttek-mentek és mérték a gravitáció mértékét. Úgy hisszük, hogy ennek természetesen köze van a Föld magjához és a Földből kiáramló mágneses mezőhöz. Mindenki tudja, hogy az iránytű általában nem működik az Északi-sarkon lerakódott hatalmas mennyiségű vasérc miatt. Ezért mondják, hogy létezik egy valódi észak, meg egy mágneses észak. Ez két különböző dolog a vasérclerakódás miatt. Szóval a Belső Földön lévő lerakódás körbe mozog és hatással van a gravitációra ezen zsebeknek a belsejében.

Noory: Volt-e ennek hatása az odalent éppen küldetést teljesítő csapatokra? Úgy értem, volt-e olyan, hogy valaki megőrült ettől?

Emery: Nem, nem őrülsz meg ettől. Ez nem ilyen módon van hatással rád. Ez nem egy elektromágneses mező, aminek hatására megbolondulsz. Hanem sokkal inkább olyan, hogy "hűha, 10 kg-mal nehezebb lettem, vagy talán 10 kg-mal könnyebb lettem, na ez érdekes." Ez azért lehet, mert a helyszín sokkal közelebb vagy éppen távolabb helyezkedik el a Föld középpontjától és ezeknek a helyeknek is megvan a saját mágneses mezőjük, mert ez tart egyben egy környezetet. Mágneses mezőnek kell lennie az atmoszférában és ehhez hasonlókban, hogy bármilyen élet megmaradjon ott. De amire ki akarok lyukadni, hogy ez évente változik belül, mert a Föld mozog. Változik. Van egy egyensúly ebben a homeosztázisban, amiről beszélek. Akármi történjék is a Föld felszínén, vagy a Belső Földön, az hatással van mindkét oldalra, ami lehet jó és lehet rossz is, mert nem akarjuk, hogy egy rosszindulatú vírus elszabaduljon a felszínről és lekerüljön a Belső Földre, és ott megöljön sok mindent... és ugyanez igaz visszafelé is. Azt gondolom egyébként, hogy sok észlelés, a Chupacabra és más hasonlók, amiket az emberek a sivatagban látnak az éjszaka közepén, szóval sok ilyen lény szerintem valahogy ezekről a területekről menekült el. Feljöttek a felszínre, mikor talán egy földrengés során megnyílt egy hasadék és az emberek világszerte elkezdtek egyre több ilyen lényt látni. Szóval sok ilyen lény, mint a Chupacabra, azt hiszem néha, mikor bizonyos hasadékok felnyílnak, kimenekül a felszínre és aztán párosodik és hibridizálódik más, a felszínen élő állatokkal.

Noory: Honnan tudjuk, hogy a Nagylábú nem a Belső Földről származik?

Emery: Tudom, hogy ők földönkívüliek, akik nagyon rég óta vannak itt és itt a Földben élnek, de nem azon a Belső Földön, amiről én beszélek. Ők nem innen származnak, de régóta itt vannak és figyelik a Földet és mintákat gyűjtenek. És ezért sajátították el a teletranszportációt. Mindig vicces, hogy soha senkinek sem sikerült lefilmeznie Nagylábút, mert csak egy másodpercre látszanak és aztán hirtelen egy fa mögé kerülnek és eltűnnek. Megvan ez a képességük.

Noory: Tudjuk, hogy vannak folyóvizek és tavak odalent. Vannak-e halak is ott, Emery?

Emery: Bőségesen vannak odalent halak és planktonok, tengeri moszatok és vízalatti növények. És képesek fény nélkül túlélni odalent, biolumineszcensek – minden biolumineszcens – és chemogenezis segítségével élnek túl, a vegyi anyagok segítségével, amelyek felbugyognak a bolygó ezen területein keresztül.

Noory: Milyen nagyok a halak? Cápaméretűek? Bálnaméretűek?

Emery: Igen, van néhány narválhoz hasonlóan kinéző hal odalent. A legnagyobb, amit valaha láttam olyan 10 méter hosszúságú lehetett. De normál halnak nézett ki, csak nagyobb volt.

Noory: Sós vagy édesvíz?

Emery: Mindkettő. Vannak édes és vannak sós vizű zsebek is odalent, amik élőhelyet biztosítanak ezeknek a halaknak.

Noory: Láttál-e valaha odalent olajat?

Emery: Nem, csak a térképek segítségével.

Noory: De te nem láttál olajzsebeket.

Emery: Nem.

Noory: Pedig ott kell lenniük.

Emery: Ó, ott vannak, igen.

Noory: Én hiszek abban, hogy az olaj nem növényekből és halott dinoszauruszokból keletkezett, hanem részét képezi a bolygónak, és mindig is részét képezte. Szóval bőségesen megtalálható itt mindenhol.

Emery: Miből gondolod ezt?

Noory: Nem tudom. Mindig is ezt gondoltam. Létezik egy elmélet egy Thomas Gould nevű tudóstól, aki az "abiotikus-olaj" elméletben hisz, miszerint az összes olaj és szén, ami megtalálható itt, tulajdonképpen a bolygó részét képezi és mindig is itt volt. Az oroszok ugyancsak hisznek ebben. Számos olyan olajtó létezik, ami miután kiürítették és kiszáradt, évekkel később újra megtelt. Honnan jöhet akkor az olaj? Úgy értem, hogyan lehetnének 6 mérföld mélyen halott dinoszauruszok, ahonnan olajat termelnek ki? Szóval én meg vagyok győződve arról, hogy ez részét képezi a bolygónak. De azt gondoltam, hogy te talán láttál odalent olajjal teli földzsebeket.

Emery: Nem láttam. Láttam őket viszont a térképen, ezen a holografikus képalkotó térképen és természetesen a mélyen a talajba behatoló radarokkal készített térképeken.

Noory: Olajzsebeket?

Emery: Olajzsebeket. Személyesen soha nem voltam ilyenben, vagy ilyennek a közelében, és soha nem láttam a két szememmel. De hiszek abban, hogy ezek határozottan léteznek. És valamiképpen egyetértek veled annak kapcsán, amit a szénről mondtál, mert ez itt van már rég óta nem csak a mi bolygónkon, hanem más bolygókon is.

Noory: Azt hiszem a bolygó olyan 4 milliárd éves lehet, azóta ez itt van. Mindig is itt volt. Nem akarom azt mondani, hogy bőségesen van olajunk, nem akarom azt mondani, hogy üzemanyagként kellene felhasználnunk, mert szennyezi a bolygót. De itt van és nem hiszem, hogy ki fogunk fogyni belőle, azt gondolom, hogy szinte végtelen mennyiség van belőle.

Emery: Ó, igen, kifogyhatatlan. Igen, nem gondolom, hogy ez valaha megtörténik. Remélem, hogy miután ezek a többletenergia készülékek elkezdenek nyilvánosságra kerülni, soha nem fogunk többé gázt, szenet és olajat használni. És azt hiszem, hogy mindez már itt van a küszöbön.

Noory: Mit tudunk a Föld magjáról? Mindig valamiféle folyékony magról beszélnek, ami izzik és ha kialszik, akkor a bolygó meghal. Te mit tudsz erről?

Emery: A térképek segítségével, amivel megnéztük, tudom, hogy mindig kitágul és összehúzódik és úgy néz ki, mint egy loccsanás. Nem mondom, hogy indái vannak, de van egyfajta mozgása. Mert a Föld folyamatosan mozgásban van és folyékony magja van, ami sok-sok mindenből tevődik össze. És azt hiszem ezért is van annyi probléma a Földön, mert a tengely kezd elfordulni és megváltozni egy kicsit, a pólusok valószínűleg képesek megváltozni. És ez a Belső Földi dolgok miatt van.

Noory: Igen, az iránytűd tíz év múlva már nem ugyanoda fog mutatni.

Emery: Így van.

Noory: Minden változik ezen a bolygón. Veszélyes számunkra az, ami a Belső Földön történik ennek kapcsán?

Emery: Amíg felkészültek vagyunk és igazán megértjük és felismerjük, hogy mi fog történni... merthogy erre fel kell készülnünk. Szóval a Floridában élőknek el kell kezdeniük beszerezni néhány sídzsekit, szükség esetére. Merthogy minden fagyott jégkrémmé válik majd odalent. Szóval mindez hatalmas hatással lesz a bolygóra számos különböző módon.

Noory: Előbb vagy utóbb?

Emery: Úgy gondolom, elég hamar, igen. Azt hiszem a következő 100 éven belül.

Noory: Erre nem állunk készen.

Emery: Nos, talán ennek kell történnie.

Noory: Úgy értem, láttuk mi történt a Középnyugaton a télen az éghajlattal. Mínusz 60 fok, te jó ég! Hogyan fogunk tudni alkalmazkodni ehhez a jövőben, Emery, ha ez csak rosszabbodni fog?

Emery: Az emberi faj nagyon alkalmazkodóképes. Nézd meg, még mindig itt vagyunk... annyi minden után. És még mindig nem irtottuk ki egymást teljesen. De el kell kezdenünk jobban tisztelni a bolygót és több kutatásnak kell belemélyednie ebbe, hogy felkészülhessünk. Van tehát egy Richter-skálánk, ami megmutatja nekünk néhány évvel előre, hogy ez fog történni. És tudom, hogy nagyon szorosan figyelemmel követik ezt, de az információt nem osztják meg a nyilvánossággal. Nem tudom, hogy miért, de talán nem akarnak pánikot vagy ilyesmit okozni.

Noory: Amikor lementetek a Belső Földi küldetésekre, vittetek magatokkal klimatológust?

Emery: Ó, mindig volt velünk néhány klimatológus vagy légkörszakértő specialista, általában kb 15 tudós ment le egyszerre, néhányszor párosával.

Noory: És értetlenül álltak a felfedezett dolgok láttán?

Emery: Ó, természetesen, igen. Bámulatos volt. Azt is meg kell értened, hogy különböző hullámhosszok vannak, amiket nem értettünk odalent az éghajlat és a légkör kapcsán, továbbá, hogy ezek az állatok és növények hogyan tudnak túlélni ott szinte minden fényt nélkülözve.

Noory: Már ez az egy dolog önmagában is figyelemre méltó.

Emery: Ez egy bámulatos dolog. És azt gondolom, hogy a légkörnek nagy szerepe van abban, hogy megőrizze ezeknek az ökoszisztémáknak az önfenntarthatóságát. Szóval tanulmányozzák és visszahozzák ezt az információt, ezeket az adatokat a felszínre és aztán felnéznek a mi egünkre. Én mintákat gyűjtök és azt mondom, "hogyan tudnánk reprodukálni azt a lenti tökéletes légkört idefent?"

Noory: Ezek a kis lények alkalmazkodtak az odalenti éghajlatváltozásokhoz?

Emery: Nos, a lények, akiket magunkkal hoztunk... sok-sok-sok gigantikus akváriumszerű vákuumozott földalatti létesítményünk van, ahol megpróbálják lemásolni ezt. Nincs olyan akváriumunk, amiben meg tudnánk nézni, hogy milyen, amikor egy légkör összeomlik. Szóval kezdenünk kell valamit a klímaváltozással. El kell kezdenünk dolgozni ezen és erre fókuszálni.

Noory: Tanulhatunk valamit az éghajlatváltozásról a Belső Föld alapján?

Emery: Pontosan, és pontosan ezt teszik. Fogják, ami odalent található, mintákat vesznek belőle, megnézik és megfigyelik bámulatos felszerelések segítségével és aztán feljönnek ide, megmérik, összehasonlítják az algoritmusban szereplő változókat és azt mondják: "oké, meg kell szüntetnünk a gáz, szén és olaj használatát. Mert a Föld fenékbe fog billenteni minket vagy így, vagy úgy. És ezen változtatnunk kell." És egyetlen éjszaka leforgása alatt meg tudjuk változtatni. És ez a jó dolog ebben.

Noory: Túl sok pénz van ebben, Emery.

Emery: Igen, ez a probléma. A kapzsiság és az ego útját állja ennek, de ha nincs a Föld, mi sem vagyunk és ez a lényeg.

Noory: A pólusok megváltoznak. Ez nem is lehet kérdés és ha a mágneses pólus megváltozik, szerinted mi fog történni?

Emery: Azt hiszem, bizonyosan katasztrófa következik be. Egy globális katasztrófa lesz, mert ennek köze van a tektonikus lemezekhez is. Hatalmas földrengések lesznek, hatalmas pusztítás sok városban. Biztonságos menedéket kell majd találnunk. És ez nehéz lesz, ha nincs egy olyan vonatunk, ami a Marsra visz és amire felugorhatnánk.

Noory: Látod magad előtt annak a lehetőségét, hogy a Belső Földön éljünk?

Emery: Igen, azt hiszem, van rá lehetőség, hogy ez megtörténjen valamikor a nagyon-nagyon távoli jövőben, vagy lehet, hogy egy állatkertszerű légkör lesz, amit tanulmányozunk majd, hogy hogyan kellene, vagy hogyan lesz a jövőben. És ezért tanulmányozzuk a Belső Földet, megpróbálunk rájönni, kitalálni itt a felszínen... úgy értem, nem tudjuk összerakni, amink van, és ez szörnyű, mert mindenki különböző dolgokra összpontosít. Csak egyvalamire kell összpontosítanunk és az a szabadenergia.

Noory: Tesla szabadenergiát akart, Emery, és nézd meg mi lett vele. Ellopták a terveit a halála után és soha nem tudjuk meg, mi történt.

Emery: Tudom. Így működnek a nagy vállalati szörnyetegek és természetesen te tudod, hogy nekem sok tapasztalatom volt ezzel.

Noory: Emery, köszönöm, hogy itt voltál.

Emery: Köszönöm, hogy itt lehettem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése