2016. október 1., szombat

Kozmikus Közzététel – VI/5.

A GÖMBÖK ÉRKEZÉSÉRŐL WILLIAM TOMPKINS-SZALIsmét William Tompkins lesz a műsor főszereplője, aki a mai adásban a Naprendszerünkbe érkező gömb alakú objektumokról fejti ki nézeteit. Felidézésre kerül egy tesztrepülés során történt furcsa eset és egy régi, személyes találkozás a NASA első emberével, Wernher Von Braun-nal.


Wilcock: A mai adásban a nyilvánosságra hozatal újabb fordulójával jövünk a 94 éves repülőmérnökkel, William Tompkins-szal. Ennek az embernek nincs internetkapcsolata és nincs e-mail címe. A felvétel idején egyáltalán nem is tudott Corey Goode-ról és az általa elmondottakról. Ennek ellenére, amit ma el fog nekünk mondani, az az egyik legjelentősebb dolog lesz, ami ebben a műsorban eddig elhangzott, hiszen a kettejük beszámolói közti egyezőség olyan mértékű, hogy az egyszerűen észbontó. Úgyhogy minden további kommentár nélkül, nézzük meg mit mond Tompkins.


A NAPRENDSZER LEZÁRÁSA


William Tompkins:Ahogy a helyzet most áll, az alapján elfogadott tény, hogy számos különböző jármű van odakint, amelyek lényegében üreges bolygók. Keresztülhaladnak a galaxison, hogy megfigyeljék a jó fiúkat és a rossz fiúkat, a háborús és békés időszakokat, és hogy kik azok, akik kihasználnak másokat a különböző csillagok bolygóin. Kb másfél évvel ezelőtt az egyik ilyen gömb leparkolt a Naprendszerünk külső részén.


Ott töltötte az elmúlt másfél évet és ez a jármű elég nagy, kb 2000 különböző földönkívüli civilizáció tagjai vannak a fedélzetén megfigyelőként. Odakint parkol, és már jóval a római idők előtt óta figyeli, hogy mi folyik itt. Blokkolják az itt lévő, földalatti barlangokban élő földönkívülieket, hogy ne tudják elhagyni ezt a helyet, továbbá nem engedik meg a haverjaiknak sem, hogy bejöjjenek.

Megértésem szerint kettős céljuk van. Az egyik, hogy semlegesítsék a Napunkkal kapcsolatos problémát. Azt hiszem nagyon nehéz lehet elfogadni ezt, de a Napunk él. A csillagok ugyanis élnek és hangulatváltozásaik vannak. Nem szeretném ezt túlbonyolítani, de ennek megértéshez vissza kell mennünk a galaxis központjához. Mi folyik ott?


A sok igazán nagy méretűvel összevetve nincs túl sok csillag a galaxisunkban, de a Nap mindegyik csillagra valamilyen módon hatással van. Hogyha a Nap tüsszent egyet, az az összes kommunikációs berendezésre – rádióra, elektronikára, mindenre – hatással van.


Szóval, itt van egy csoportnyi ember - hívhatod őket, amiknek csak akarod – akik elsősorban megpróbálják semlegesíteni a hatásokat erre a régióra, ami nem csak a Naprendszerünket, illetve a mi csillagrendszerünket jelenti, hanem hogy a katasztrófák mértéke, és azok a dolgok, amik veszélyt jelentenek az emberekre és a bolygóra, kisebbek lesznek. Ez nagyon könnyen hatással lehet ránk. A viselkedésünk, a mindennapi tevékenységeink megváltozhatnak. Egyik nap még jó republikánus vagy, aztán valamilyen oknál fogva megváltozol és hirtelen a másik oldalra állsz.

Ezek a lények ott abban a gömbben nem értenek egyet a Nappal. Nem értenek egyet vele. Nagyon aggódnak a reptiliánok által felállított helyzet miatt, ami az ő életszemléletük alapján nem tolerálható és kijavításra szorul. Bizonyára sok házi feladatot elvégeztek már ahhoz, hogy átérezzék azt, hogy ez a kicsinyke kis Föld bolygó elég rég óta van ebben a helyzetben, és ezt helyre kell hozni.

* * * * * *

Wilcock: Ez megint csak egy nagyon érdekes filmrészlet volt, nagyon sok egybehangzó állítás hangzott el benne. Azt sem tudom igazából hol kezdjem. Bolygónagyságú objektumokról beszélt – a bennfentesek körében ez most már ismert ténynek számít, hogy különböző földönkívüli fajok vannak itt körülöttünk – és azt mondta, hogy ezekkel a bolygónagyságú objektumokkal megfigyelnek más naprendszereket. Mit gondolsz, pontosan mi az, amit megfigyelnek?

Corey: Úgy tűnik, hogy vannak olyan csoportok, amik csillagról csillagra, csillagklaszterről csillagklaszterre utaznak a galaxisban, és megfigyelik a különböző világok fejlődését, továbbá azt is figyelik, hogy történik-e bármilyen beavatkozás olyan külső csoportoktól, akik valamiképpen megszegik a Star Trek-ben emlegetett benemavatkozási direktívát.

Elsődleges direktívát.

Az Elsődleges direktívát, igen.

Tompkins említette továbbá, hogy ezek a bolygónagyságú objektumok azt is figyelik, hogy folyik-e valahol háború, hogy felbukkan-e valahol valamilyen tisztességtelen dolog. Bizonyos esetekben ők is kezdeményezően léphetnek fel, hogy ezzel megőrizzék ezt az Elsődleges Irányelvet?

Igen, de olyan módon, hogy az nyíltan ne zavarja meg az adott bolygó lakóit, akik önállóan akarnak fejlődni.

Az alapján, amit Tompkins elmondott, nekem úgy tűnik, hogy szerinte nálunk is ez a helyzet, vagyis az egyik ilyen gömb kezdeményezően lép fel.

Voltak erről hírszerzési információk. Azt hiszem beszéltél is korábban már arról, hogy ezt talán a 80-as években fedezték fel. Az egyik kiszivárogtató mondta neked, hogy az egyik ilyen objektum, egy hatalmas méretű gömb, bejött és itt cirkált a különböző bolygók körül.

Igen, ezt az objektumot "Kereső"-nek nevezték el és ablakok voltak rajta, 1300 km széles volt és amikor kinyitották, mindenféle hajó jött ki belőle. Sötét színű volt és amikor kör alakban kinyílt, nem igazán lehetett belelátni.

Az én információforrásom nem említette, hogy ezek lennének azok a fajta gömb-alakú hajók a Naprendszerünk külső részén, amelyek megakadályozzák bizonyos lények ki és bejövetelét. Az információ, amit én kaptam erről, az volt, hogy ezek a bejövő gömbök energetikai gömbök. Szóval ez vagy más információ lehet, vagy pedig olyan információ, ami több más különböző forráson ment keresztül és így a végén egy kissé eltorzult. És ha bizonyos embereknek különböző mögöttes terveik vannak, akkor megnyirbálhatják egy kicsit az adatokat.

Van itt egy kissé szerencsétlen megfogalmazás Tompkins részéről, merthogy azt mondja, hogy másfél évvel ezelőtt az egyik gömb megjelent a Naprendszerünk külső részén. Aztán pedig azt mondta, hogy a római idők óta itt van.

Azt hiszem valószínűleg úgy értette, hogy ezek az objektumok azóta jönnek és mennek errefelé.

Oké. Szóval te úgy gondolod, hogy Tompkins ezt hallotta valakitől? Vagyis ez egy olyan információ, amit ő is úgy kapott valaki mástól?

Abszolút, igen. Ezt az információt a Titkos Űrprogramok magasabb szintjeiről szivárogtatták ki.

Nagyon röviden el tudnád mondani nekünk, hogyan lett felállítva ez a külső korlát? Milyen kiváltó esemény volt, ami miatt ez végül is megtörtént és mikor?

Ezek az energetikai gömbök évek óta érkeznek a Naprendszerünkbe, mind a Napunkon keresztül, mind pedig a Naprendszeren kívülről. Szóval tudtak arról, hogy ezek a gömbök itt vannak körülöttünk és ezek a gömbök megfigyelik őket.

A Cabal tudott erről?

A Cabal tudta ezt. Ami pedig a gömbök lakóit illeti... Azt gondolták, hogy a gömbök tele vannak idegenekkel és megpróbálták köszönteni őket, kommunikálni velük, de egyáltalán nem fogtak tőlük semmilyen kommunikációs jelet. Szóval először arra gondoltak, hogy a sumér isteneik tértek vissza, és erre sokan közülük nagyon izgatottak lettek. De nem sokkal ezt követően rájöttek, hogy ez a csoport nem azért jött, hogy nekik segítsen. Végül úgy döntöttek, hogy egy kísérleti fegyverrel rálőnek. Ez a fegyver ténylegesen Ausztráliában volt, de rájöttem, hogy a célzást valahonnan Dél-Afrikából irányíthatták. A fegyvert ráirányították az egyik Hold nagyságú gömbre és rálőttek. És amikor ez megtörtént, a gömb az energiát egyszerűen visszairányította arra a helyszínre, ahonnan rálőttek és a sugár elpusztította annak a bázisnak egy részét és sok ember meghalt.

A jelentések szerint az Nemzetközi Űrállomás kamerái videóra rögzítették ezt. Egy vörös lézersugár látható egy ragyogó vörös színű valamivel és a NASA-nak elő kellett állni egy hivatalos közleménnyel, amiben azt mondták: "Oh, ez csak egy teszt volt arra, hogy lézertechnológiával mesterséges csillagot próbáljunk létrehozni". Vagyis hivatalos cáfolatot kellett megfogalmazniuk az egészről. 


Igen, elég nevetségesen hangzik.

Milyen következményekkel járt ez a támadás? Hogyan változtatta meg a játék menetét?

Amikor ez megtörtént, azon nyomban fel lett állítva ez az ún. Külső Védőkorlát, ami gyakorlatilag egy pontosan ugyanolyan hatalmas gömb, mint az egész Naprendszerünk, csak nagyobb és lényegében magában foglalja a Naprendszerünket.

A gömb megnövelte a méretét?

Igen. Ezeknek a lényeknek a szintjén, ez semmilyen következményekkel nem jár. A méret egyáltalán nem számít. Szóval felállították ezt a külső korlátot, hogy megakadályozzák azt, hogy bárki elmenekülhessen innen vagy erősítést hívhasson.

Figyelembe véve, hogy Tompkins-szal 2016 nyár elején készítettük ezt az előbb látott interjút, és onnan számolva másfél év, tehát az azt jelenti, hogy az általa említett eset 2014 decemberében történhetett.

Igen. És éppen ez az, ami azt mondatja velem, hogy valamiféle átjárás lehet más információk között, és aközött, amiket magasabb szintekről szivárogtattak ki, mert voltak jelentések ezekről a fizikai formával rendelkező hatalmas gömbökről, amik jöttek-mentek, de ebben az időperiódusban egyetlen hatalmas energetikai gömb volt, amely magába zárta a Naprendszerünket, hogy megakadályozza bizonyos csoportok ki- és bejárását.

Tehát talán ezért gondolhatta azt, hogy mindössze egyetlen gömbről van szó?

Így van.

Az én szerepem ebben a műsorban az, hogy kérdéseket tegyek fel, de személyes megjegyzésként el kell áruljam, hogy teljesen ledöbbentem azon, hogy Tompkins pontosan ugyanazt a dátumot mondta, mint amiről te is beszéltél korábban. Ráadásul semmilyen kapcsolata sem volt veled. Mire gondoltál, amikor most szembesültél ezzel?

Hát, azt hiszem látszódott az arcomon, miközben a videóbejátszást néztük. Nagyszerű, hogy valaki meg tudja erősíteni ezt. És ahogy korábban is mondtam, megdöbbentem a Tompkins-tól érkező információk részletességén.

Tompkins azt mondta, hogy a csillagok élnek. Mit gondolsz erről?

Amikor megnéztem az okostömbökön, voltak különböző csoportok, akiknek inkább ezoterikus, más csoportoknak pedig inkább tudományos elgondolásaik voltak a csillagokról és a csillagok természetéről. Láttam jelentéseket, amik szerint a csillagok és a bolygók élnek. De ennek a tudományos vonatkozásairól nem láttam semmilyen információt.

Eleget olvastad az Egység Törvényét ahhoz, hogy te magad is lásd, nagyon sok egyezés van aközött, ami a könyvben szerepel, és amit megtapasztaltál az űrprogramban, igaz?

Igen.

Az Egység Törvényében pedig az áll, hogy a csillagok élnek. Úgyhogy itt megint egyezőséget találhatunk.

Így van.

Amikor Tompkins arról beszélt, hogy a Nap "tüsszenteni" fog, úgy tűnt, arra gondol, hogy a gömbben lévő lények a Nap ellen dolgoznak, mintha nem tetszene nekik az, amire a Napunk készülődik. Én nem biztos, hogy egyetértek ezzel a megállapításával. Te mint gondolsz erről?

A találkozók alkalmával pontosan ugyanazt a kifejezést használták, hogy a Nap "tüsszenteni fog". Arra számítanak, hogy a Nap tüsszenteni fog. Úgyhogy ez megragadta a figyelmemet.

Én úgy képzelem, hogy ha az emberek ezt szigorúan fizikai oldalról közelítik meg, és nem értik azt, hogy ez egy dimenzióváltás lesz, akkor az egész egy katasztrófának tűnhet.

Így van. Az űrprogramon belül különböző elképzelések voltak arról, hogy mi történik majd, amikor a Napunkkal megtörténik ez az esemény. Néhányan egy "spirituális aratásra" számítanak. Néhányan azt várják, hogy egy-két évtizedig is eltarthat, amíg újraépítjük az infrastruktúrát, aminek a jelentős része tönkremegy majd. Néhányan pedig arra számítanak, hogy egy kihalásszerű esemény fog bekövetkezni. Tehát nem mindenki ért egyet abban, hogy pontosan mi fog történni. Abban viszont mindenki egyetért, hogy a Napunk valamiféleképpen "tüsszenteni" fog egyet.

Bámulatos, hogy Tompkins-nak a gömbök tevékenységéről adott leírása pontosan megegyezik azzal, amiről te is beszélsz nekünk ebben a műsorban.

Így van. És azt is mondta, hogy a gömbök valamiféleképpen szemben állnak a Nappal, míg én azt az információt kaptam, hogy ezek a gömbök azért vannak itt, hogy megakadályozzák az energiák beáramlását egészen addig, amíg készen nem állunk a teljes hullám befogadására.

Szóval lényegében segítenek a Napnak, csak egy sokkal precízebb módon, hogy ez pont a megfelelő időben történjen meg.

Igen, segítenek a Napunknak ebben az átmenetben.

Mit gondolsz arról az állításáról, hogy a gömb belsejében 2000 földönkívüli civilizáció képviselője van jelen?

A gömbökről szóló különböző hírszerzési információk közül néhány arról szólt, hogy több száz különböző bolygó valamiféle konföderációja van jelen. Nem hallottam arról, hogy 2000 lenne belőlük. Ezt a specifikus adatot nem hallottam.

Tompkins viszont ezt állította, tehát valahonnan ő is hallhatta ezt.

Igen. Lehetséges, hogy arról a gömbről kapott tájékoztatást, amiről azt állították, hogy az 1980-as években jött ide. És talán arról állíthatták, hogy több száz, vagy több ezer különböző faj képviselőjével van tele.

Az alapján amit te elmondtál korábban, nekem nem tűnik úgy, hogy ezeknek a fickóknak pontos információkhoz lenne hozzáférésük a gömb belsejében lévő lényekről. Mivelhogy a gömbök nem kommunikáltak még a Titkos Űrprogramokkal sem.

Így van. És ahogy korábban is mondtam, amikor először idejöttek, azt gondolták róluk, hogy a sumér isteneik tértek vissza. Nagyon sokuk izgatott lett ettől. És azóta - mióta nem nem tudják, hogy kik vannak a gömbökben és hogy miért vannak itt ezek a gömbök - talán elkezdtek spekulálni egy kicsit.

A másik érdekes dolog, amit mondott, hogy a gömböknek kettős célja van. Az egyik, hogy megfigyeljék a Nap aktivitását és ezt a közelgő "tüsszentést", a másik pedig, hogy a reptiliánok ügyével foglalkozzanak, és biztosítsák azt, hogy a hüllők túlságosan ne használjanak ki minket. Milyen érzés volt ezt hallanod?

Megnyugtató volt számomra hallani mindezt olyasvalakitől, aki hiteles és olyan háttérrel rendelkezik, mint Tompkins. Most előállt és megerősítette azokat az állításokat, amiket én is elmondtam.

Úgy tűnik, hogy ő és az emberei eléggé tisztában vannak a drákonidák jelentette problémával. Emlegette ezt a náci Németországgal kapcsolatban, most pedig azt mondja, hogy közvetlen kapcsolat van a gömbök és a drákonidák legyőzése között.

Így van. A gömbök nem azért jöttek, hogy legyőzzék a reptiliánokat, hanem, hogy felállítsanak egy olyan környezetet, amelyben mi képesek vagyunk feltakarítani a saját szemetünket. Azért vannak itt, hogy enyhítsék a robbanásig feszülő energiákat, amik jelenleg illetve a jövőben érkeznek a Napból. Úgyhogy pontosan fején találta a szöget.

Rendben. Most pedig nézzünk meg egy újabb beszélgetésrészletet, amely arról a titkos agytrösztről szól, amelyben Tompkins dolgozott. Egy nagyon humoros esetről lesz szó, amelyben egy földönkívüli jármű is érintett volt:


HAGYOMÁNYOSTÓL ELTÉRŐ MEGHAJTÓ RENDSZEREK


William Tompkins: Mi volt a fő feladatunk és mivel foglalkoztak az emberek a Douglas agytrösztjében? Az egyik legfontosabb dolog a "hagyományostól eltérő meghajtó rendszerek" voltak. Oh, Istenem!


Mindenkinek ezen kellett dolgoznia és mindenki megpróbált a meghajtás különböző módozataival előállni. Mint amilyen például ez itt. (Szerk. - Tompkins itt felemel egy csattal átkötött, vastag dokumentumot).

Korszerűsítettünk bizonyos dolgokat, amikről azt gondoltuk, hogy futurisztikusak, de ezek valójában különböző küldetések voltak, amiket végre kellett hajtanunk. A tervező részleg alelnöke az ezzel járó információkkal együtt az űrkutatás terjesztőjévé nevezett ki. Így aztán hozzám kerültek azok a bejövő levelek, amelyek a különböző betársult szervezetektől érkeztek a Douglas-hez. Az egyik érdekes dolog egy olyan csoportnyi embertől érkezett, akik lent voltak a tengerparton. Ez néhány háztömbnyire volt onnan, ott voltak kint vasárnap délután és a Douglas egyik műszaki menedzsere is ott volt köztük a családjával.


Eközben a Northrop-nál, Jack Northrop megépítette az új Flying wing-jét (Szerk - "csupaszárny" repülőgép, aminek hagyományos értelemben nincs törzse, csak két nagy szárny az egész). Egyre nagyobbakat és nagyobbakat épített, kidobta belőlük a régi dugattyús motort és beszerelte az új repülőmotort. Volt egy Max Stanley nevű fickó, akik a Northrop vezető tesztpilótája volt.


Késésben voltak a B-49-es Flying Wing bombázó tesztrepülésével. 


Kb délelőtt 11 óra volt, gyönyörű napsütés, és Max bepattant, beindította a gépet, majd elindult, és felszállt vele a kifutópálya felénél, mert szinte minden egyes alkalommal lebontotta a kerítést a kifutópálya végén. Úgyhogy most eleve lefektették a kerítést. Mindegy. Felszállt és dél felé repült, majd az óceán felé fordult és észak felé vette az irányt, mintha a sivatagon keresztül az Edwards Légibázisra akarna menni. És persze ez azzal járt, hogy a tengerpart felé kellett repülnie, Santa Monica felett. Így aztán nagyon sok ember látta, amint ez a tesztrepülő jön és megy az égen.

Ekkor a pilótafülke belsejéből – csak ketten voltak a gépen, Max és a mérnöke – a mérnök azt mondja: "Hé, Max, mi az ott?" Megjelent mellettük egy ufo, odarepült melléjük – közvetlenül a szárny mellé, 3 méterre tőlük.


És felmutatta a középső ujját mutatta Max-nak. Ott, mindenki szeme láttára, hiszen a tengerpart tele volt emberekkel, ez az ufo ott mocorgott Max előtt 3 méterre a szélvédőjétől.


Ott pattogott előtte, majd hátrafelé vette az irányt, hátraugrott a gép mögé, majd alatta bukkant fel, aztán a gép fölé ugrott, megfordult a gép körül, bemutatott neki újra. Aztán kirepült a szárnyak alól, tett egy fordulatot, majd megint megkerülte a szárnyakat... 10 percen keresztül csinálta ezt.

Ekkorra már a parton mindenki láthatta mi történik, mert 1800 méter magasan repültek. És egész végig ott volt a parton a Douglas menedzsere is, aki ugyancsak látta ezt, és persze ő tudta, hogy mi folyik odafent. Ezt követően írt nekem egy levelet, amiben úgy írta le nekem ezt, mint egy helyi ufo-jelenséggel kapcsolatos eseményt.


Szóval hetente 2-3 alkalommal kaptam ilyen leveleket különböző területekről és néhány ezek közül a légibázisok tesztkörzeteiből származott.


Nagyon sok adat gyűlt össze, és ezek az adatok aztán bekerültek ebbe a dokumentumba. A titkos agytrösztben dolgozó 200 különböző ember különböző megbízatásokat kapott abból, ami ebben a dokumentumban található. Ez a dolog nagyjából így működött ott akkoriban.

* * * * * *

Wilcock: Rendben. Tompkins itt egy olyan dokumentumot emleget, ami nem-hagyományos repülő objektumokról és hagyományostól eltérő meghajtórendszerekről szól. A könyvében nagyon részletesen beszél ezekről, sokkal részletesebben annál, mint amit itt láttunk, és azt mondja, hogy ez volt a gyújtópont, amiből aztán később az űrprogram megszületett. Láttad az okostömbökön ezeket a régi dokumentumokat?

Corey: Sok minden volt, ami annyira földinek tűnt, hogy nem igazán néztem át őket. Viszont sok esetben, amikor az okostömbön megnyitottál egy dokumentumot, 40-es, 50-es, 60-as évekből származó iratokat láttál... amik ilyesmi dokumentumoknak néztek ki.

Említette, hogy a PM624-es dokumentum különböző igényeket kielégítő különböző típusú meghajtórendszerekről szólt, és ebből fejlődött ki aztán az űrprogram. Mit gondolsz, vajon milyen igények merülhettek fel? Pontosan mikre keresték a válaszokat?

Attól függ. Ha mondjuk utánpótlásszállító hajóról volt szó, akkor annak nem feltétlenül kellett csillagközi űrutazásra alkalmas meghajtórendszerrel rendelkeznie, mivel csak itt a Naprendszerünkön belül üzemelt. Különböző típusú meghajtórendszerekkel rendelkeztek. Temporális, torziós, elektromágneses meghajtóik voltak és ezek mind-mind különböző földönkívüli csoportoktól származtak. Néhány meghajtórendszer olyan fejlett volt, olyan temporális meghajtójuk volt, hogy mindegy, hogy hol volt a térben és időben, a használóját egyetlen csettintés alatt idevarázsolta a jelenbe. Ha a földi csoportoknak sikerült rátenniük a kezüket ilyen meghajtórendszerekre, akkor bizonyára használni is akarták őket, és betették a Bolygóközi Vállalati Konglomerátum programjába, ahol a legújabb, legfejlettebb technológiák voltak. Aztán bizonyos információkat ebből elterjesztettek más programok körében, vagy felfejlesztették velük azokat az űrhajókat, amik már eleve odakint voltak az űrben.

Ahhoz hasonló ez, mint amikor van egy teherautósofőröd és átrakod őt mondjuk egy busz volánja mögé. Nem kellenek neki különösebben extra képességek. És ha mondjuk el akarna menekülni, nem akarnád, hogy képes legyen elszökni.

Így van. Általában a legtöbb ilyen hajónak volt egy "vissza a bázisra"-funkciója, arra az esetre, hogy ha mondjuk valaki megpróbált volna elszökni vele. Ekkor csak megnyomtak egy gombot és a hajó visszament oda, ahonnan elindították.

Elég vicces volt hallani Tompkins-tól, hogy egy ufo körözött a repülőgép körül és bemutatott neki. Igazából egyikünknek sem tiszta, hogy vajon ezzel azt akarta-e mondani, hogy volt egy utas is abban a hajóban, aki ténylegesen a középső ujját mutatta nekik?

Számomra eléggé úgy hangzott a dolog. Normál esetben azt mondanám, hogy a titkos űrprogramok egyik pilótája ülhetett abban a hajóban. Ők a saját útjukat járják. Ha emlékszel a Top Gun című filmre, abban láthattad, hogy a pilóták mennyire beképzeltek, arrogánsak és magabiztosak voltak. Szorozd meg ezt 100-al, mivelhogy ők voltak a legjobbak legjobbjai, hiszen az űrben repültek, olyan gépekkel, amikről másoknak nem is lehetett tudomása.

Ha az időintervallumot nézzük, akkor Tompkins 1955-öt emlegette, azt az időszakot, amikor a Douglas Aircraft-nál dolgozott. Technikai fejlettséget nézve milyen messze járhatott az amerikai oldal abban az időben?

1955-ben nem hiszem, hogy annyira fejlettek lettek volna. Az elmondottak alapján lehetséges, hogy ez a német szakadár csoport egyik hajója lehetett, mert ez az az időperiódus, amikor a német szakadár hajók elkezdték megmutatni magukat.

Volt olyan német hajó, aminek átlátszó üvege volt és a szélvédőn át a pilóta benézhetett a fülke belsejébe?

Biztos vagyok benne, hogy volt. A legtöbb általam ismert német hajónak képalkotó rendszere volt... kívülről teljesen szilárdnak tűnt, belülről viszont a pilóta 360 fokban láthatott fent és lent mindent a képalkotó rendszer segítségével, ami a hajó külsején helyezkedett el.

Ok. Most pedig következzék egy újabb részlet Tompkins bámulatos beszámolójából. Ezúttal a NASA legendás szülőatyjáról, a német emigráns tudósról, Wernher Von Braun-ról fog mesélni nekünk:


WERNHER VON BRAUN


William Tompkins: Azt kell mondjam, hogy a Douglas mérnökei voltak a legjobbak, akikkel valaha dolgoztam. Ők voltak a szakma „hercegei”. A Douglas a szörfösökről volt ismeretes. Von Braun átjött a Douglas-hez, hogy megtudja, miért csúszott le a közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákkal kapcsolatos szerződésről, és meg akarta tudni, hogy ki a fene csinálta ezt, és hogy ki az a Tompkins nevű fickó...


Úgyhogy átjött hozzánk. Abban az időben kb 800-900 rajzasztalunk volt az egyik emeleten, és kb 600 asztalunk volt egy emelettel lejjebb. Mi a második emeleten voltunk. A mérnöki részleg alelnöke felkísérte Von Braunt a második emeletre. Tudtam, hogy jönni fog, ezért odaszaladtam az egyik rajzasztalhoz. És úgy tettem, mintha rajzolnék, de mindenki tudta, hogy valójában csak tettetem. Úgyhogy Von Braun-nak keresztül kellett sétálnia mind a 800 rajzasztalon ahhoz, hogy odaérjen Tompkinshoz, aki középen ült. És én szándékosan csináltam ezt. Mert amikor Von Braun a létesítményeiben járt, a különböző alvállalkozóktól folyamatosan kapott visszajelzéseket arról az átkozott szörfös srácról Kaliforniában, és találkozni akart azzal a szörfössel.

Volt vagy 40 dokumentumcsomagunk, és tudni akarta, hogyan mennek itt a dolgok. Az egyik ilyen dokumentum lekicsinylően emlegette a németek V-2-es rakétáját. A titkárnő felhozta ezt a dokumentumot és amíg Von Braun ott volt, odaadta nekem, és azt akarta, hogy mondjam el neki, hogy én hogyan csinálnám. A lényeg az volt, hogy azért jött fel, mert látni akarta, hogy ez a csoportnyi srác, akik tényleg csak sima szörfösök voltak, hogyan végzik itt a dolgukat... És aztán kicsit megszégyenülten távozott.

* * * * * *

 
Wilcock: Megszokott dolog az ilyen jellegű létesítményekben, hogy viccelődnek az olyan magas rangú fickókkal, mint amilyen Von Braun is volt? Megmutatnak nekik pl illusztrációkat, vagy valamit a saját munkájukkal kapcsolatban, amin besértődnek?

Corey: A mérnökök közül sokan igazi „karakterek”, de ha engem kérdezel, szerintem ez elég nagy arcátlanság volt.

Az alapján, amiket elmondtál, úgy képzelem, hogy a légkör olyan nyomasztó lehet, hogy nem tanácsos ilyesmit a feljebbvalóid orra alá dörgölni. :)

Az semmilyen helyzetben sem tanácsos. :)


2 megjegyzés:

  1. Köszönöm a fordítást.
    Mennyivel egyszerűbb lenne tudni, hogy egy láthatatlan bíróség készül a mi javunkra dönteni...de én inkább a játék-játszma folytatását árzékelem. Ráadásul magunkat sem egyenrangú játékosnak látom, hanem inkább eszköznek.
    Mindenki a saját cspapat győzelmében reménykedik, de nem is mindannyian ugynabban a csapatban játszunk.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés